avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata cass
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata cass

Buna Ziua,

As dori sa stiu daca se plateste cass pt chiria din Romania daca eu am dubla cetatenie ,rezidenta in alta tara si platesc toate taxele ca angajat in tara in care traiesc.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Irina , Consilier juridic 21:13, 17 Iunie 2010
Daca prin "cass" dvs intelegeti cotele de contributii la asigurarile sociale de sanatate, va pot spune ca obligatia platii de contributii banesti lunare pentru asigurarile de sanatate revine, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, angajatorilor si angajatilor.
Angajatorii au obligatia sa calculeze si sa vireze la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate o contributie de 5,2% asupra fondului de salarii realizat.
Contributia lunara datorata de angajati se stabileste sub forma unei cote de 5,5%, care se aplica asupra veniturilor din salarii.
Obligatia virarii contributiei de asigurari sociale de sanatate revine angajatorului.
Nu am inteles totusi ce ati vrut sa spuneti cu plata CASS pentru "chirie"...:hm:
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Consilier juridic Irina, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate - salariat si pfa dacibeze dacibeze Plata asigurarilor de sanatate in cazul in care esti salariat si ai si un P.F.A. este obligatorie? (vezi toată discuția)
Plata cass melikamy melikamy As dori sa stiu care sunt obligatiile mele de plata CASS in conditiile in care: - din 2008 sunt asociat unic si administrator la un srl - nu am calitatea ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor realplayer realplayer va rog sa imi spuneti cat trebuie sa platesc pe luna daca nu sunt angajat si vreau sa platesc direct la c.a.s ? cineva spune aca undeva la 33 de lei pe luna si ... (vezi toată discuția)