avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incadrare in grad de handicap

Buna ziua,

Ttal meu sufera de glaucom, la un ochii avansat , nu se mai poate folosi de el si celalalt mai are 10-15% vedere, urmeaza un tratament costisitor. Poate beneficia de indemenizatie de handicapat?Stiti cumva pasii pentru obtinerea aecstei indemnizatii?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: carmen.tomozei , utilizator 16:08, 17 Iunie 2010
Buna ziua !
Pt incadrarea in grad de handicap este necesar a se elibera Certificat de incadrare in grad de handicap , in acest sens trebuie ca pers. respectiva sa fie evaluata de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap , acesta fiind cea care va stabili oportunitatea acordarii/neacordariin drepturilor corespunzatoare .
multumesc pentru raspuns. toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de insotitor ziuliana ziuliana Buna ziua, Ma numesc Popescu Iulia si ma intereseaza sa aflu pentru mama mea o informatie. Mama acesteia este bolnava de cancer si mama mea ar vrea sa devina ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap tarisnyas tarisnyas Buna ziua. In urma cu doua saptamini am suferit o operatie de orto protezare sold. As dori sa stiu daca ma incadrez in ceva grad de handicap si cetrebuie sa ... (vezi toată discuția)