avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de crestere a copilului

Daca m-i s-a acordat concediu de risc de maternitate pe toata durata sarcinii, atunci concediul de maternitate ce urma sa iau la 7 luni il pot lua dupa ce de naste bebelusul??
Si indemnizatia de crestere al copilului pana la 2 ani o sa primesc dupa ce se naste bebelusul meu???

Va multumesc mult
Gabi
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:22, 17 Iunie 2010
Dupa ce se naste copilul aveti dreptul de a efectua obligatoriu minim 42 de zile de concediu pentru lauzie.

Indemnizatia pentru CIC se acorda dupa nasterea copilului, începând cu ziua urmatoare celei în care înceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa în termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.
1. Concediul de maternitate (126 de zile) il puteti lua oricand dar incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului puteti intra in CCC pana la 2 ani.
2. Puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati obtinut venituri profesionale supuse impozitarii.
3. In aceste 12 luni intra perioadele in care a lucrat cu contract individual de munca si perioadele de concediu medical (inclusiv risc maternal) si de concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal Ioana1707 Ioana1707 Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: lucrez de 5 luni si sunt insarcinata in 2 luni. As dori sa imi iau concediu maternal cu 2 luni inainte sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si risc maternal de alaptare gygabi2001 gygabi2001 Buna ziua. Dupa cele 126 zile de concediu pre si postnatal as lua cele 120 pentru risc maternal de alaptare, fiind medic si nu exista spatiu separat pentru ... (vezi toată discuția)