avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

dati-mi si mie o parere...eu nu mai pot gandi!!!

prin sentinta civila, instanta a dispus majorarea pensiei de intretinere minor si totodata a dispus infiintarea din oficiu a popririi asupra veniturilor debitorului.
creditoarea nu mai domiciliaza in romania din 2002, desi are domiciliul stabilit in bicuresti. deasemenea nu a solicita in nici un fel si nici nu a aratat in scris unde anume doreste sa primeasca pensia.
tertul poprit incepand cu data cand a primit adresa de la instanta, a inceput sa vireze pensia de intretinere pentru minori intr-un cont bancar pe care debitorul personal l-a deschis pe numele minorei (cont curent pentru minori), imputernicitul contului fiind creditoarea (mama minorei).
dupa un an si jumatate, creditoarea vine in tara si solicita prin executor judecatoresc poprire pe veniturile debitorului, pentru neplata pensiei de intretinere pentru toata aceasta perioada si suportarea cheltuielilor de executare.
s-a facut contestatie la executare din partea debitorului, aratand ca poprirea noua infiintata este nelegala, deoarece priveste plata pensiei de intretinere, pensie care este deja platita de 1 an si jumatate in contul bancar deschis, atunci. totodata a solicitat si desfiintarea procesului verbal de cheltuieli de executare, aratand ca acestea nu cad in sarcina sa, intrucat obligatia de plata a intretinere a fost deja executata de catre tertul poprit si ca aceste cheltuieli de executare nu cad in sarcina sa. au fost depuse inscrisuri in acest sens.
creditoare se apara aratand ca debitorul nu avea dreptul sa deschida cont bancar pe numele minorei si ca nu a fost instiintata desprea deschiderea contului, solicitand respingerea contestatiei.

instanta de judecata, admite in parte contestatia, anuleaza popriea asupra pensiei de intretinere ca nelegala, dar obliga debitorul la plata cheltuielilor de executare din procesul verbal contestat, aratand ca debitorul s-a aflat in culpa procesuala, intrucat nu a adus la cunostiinta creditoarei deschiderea contului in care urma sa se faca plata.

este in culpa procesuala debitorul?
avea obligatie legala de a instiinta creditoarea ca a deschis cont bancar...in masura in care aceasta cunostea de la avocatul sau ca deja exista o poprire din oficiu pentru plata pensiei...ba mai mult, pentru ca niciodata creditoarea nu a aratat locul executarii obligatiei de plata, ea nemailocuind in tara, debitorul de buna voie a deschis acest cont special.

care e parerea voastra?astept raspuns urgent!
merita sa fac recurs?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:31, 17 Iunie 2010
Opinia mea este ca trebuie sa formulati recurs, pentru ca instanta in mod gresit a apreciat ca se impune obligarea debitorului la plata cheltuielilor de executare in conditiile in care culpa nu apartine debitorului ci creditorului.
Astfel, debitorul si-a indeplinit obligatia de a deschide un cont pe cheltuiala lui dand posibilitatea astfel creditoarei sa retraga in calitate de imputernicit oricand banii depusi cu titlu de pensie in favoarea minorei.
Creditoarea se afla in culpa pentru ca nu s-a interesat de soarta pensiei minorei desi avea cunostinta de poprirea instituita , mai mult decat atat in calitate de reprezentant al minorei a dat dovada de un dezinteres total in apararea intereselor minorei- pensia fiind un drept castigat al acesteia, dezinteres materializat si prin faptul ca a plecat din tara fara sa deschida ea personal un cont in care sa-i fie depusi banii cu titlu de pensie.
Succes!
Achiesez la cele afirmate de colega Simona. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 am de achitat o sulta fostului sot.acesta la randul sau are de achitat o pensie de intretinere minor pentru care s-a inceput executarea silita,urmand a i se ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)