avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM fals
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM fals

Sunt angajatul unei societati de 9 luni fara a incheia un CIM in forma scrisa. In urma cu 6 luni am fost anuntat de angajator ca activitatea firmei se intrerupe pe o perioada nedeterminata, urmand sa fiu anuntat de catre acesta cand activitatea firmei se va relua. Mentionez ca pe toata aceasta perioada nu am primit din partea angajatorului nici un fel de compensatie financiara si nu am facut nici o cerere de concediu fara plata. Mentionez ca in perioada celor 6 luni de inactivitate am solicitat si primit din partea angajatorului doua adeverinte care imi atesta statutul de angajat al firmei. In statele de plata ale firmei pentru perioada celor 6 luni eu figurez cu suma 0. In urma cu 3 zile am aflat ca angajatorul a depus la ITM un CIM pe perioada determinata( perioada primelor 3 luni de angajare) in numele meu pe care eu nu l-am semnat si despre care eu nu stiam sa existe. Totodata am aflat ca angajatorul a emis o decizie de incetare a CIM-ului pe care eu nu l-am semnat, fara ca eu sa fiu anuntat asupra acestei decizii. Cum ar trebui sa procedez in vederea solutionarii acestui conflict de munca? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: art1580 , utilizator 19:34, 27 Iunie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa sesizati Parchetul pentru fals si uz de fals.si tribunalului
acest răspuns util
Depuneti in acelasi timp o sesizare catre Parchet si una catre ITM.
acest răspuns util
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile primite. Am inaintat deja o sesizare la ITM si am solicitat copii dupa contractul de munca nesemnat de mine si decizia de incetare a CMI. In momentul in care voi primi aceste documente le voi anexa plangerii pe care am s-o depun la Parchet alaturi de adeverintele eliberate de catre angajator. Va sunt recunoscator pentru eventualele sugestii privind initierea acestui demers.
Imi puteti spune cumva daca procedez gresit asteptand raspunsul ITM impreuna cu eliberarea de catre ITM a actelor solicitate (contractul de munca nesemnat de mine si decizia de incetare a CMI care nu mi s-a adus la cunostiinta) inainte de a face sesizarea la Parchet? Sesizarea la ITM trebuie sa fie concomitenta cu cea catre Parchet?
acest răspuns util
Da, cele doua sesizari pot fi concomitente ... de fapt , si Parchetul va solicita copii de la ITM de pe actele depuse de angajator pe numele dvs.

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim ellymer ellymer Buna seara! As avea nevoie de un raspuns, daca este posibil. Saptamana trecuta am primit decizia de incetare a CIM, conf art 65(1) , postul pe care il ocupam ... (vezi toată discuția)
In adeverinta stagiu de cotizare nu-mi apare ultimul loc de munca IMEn IMEn Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme: In adeverinta ptr stagiu de cotizare nu-mi apare ultimul loc de munca care a fost cu contract pe ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare acte dupa plecarea din firma Collins Collins Buna ziua, Am plecat din firma la care activam acum o luna de zile, insa, nici pana acum, nu am reusit sa imi recuperez actele necesare, respectiv, decizia ... (vezi toată discuția)