avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa

sunt functionar public, referent superior (executant analize de laborator si intocmire de documente specifice, ce necesita cunostinte in domeniul juridic) specialitatea chimie.Am terminat studii superioare de drept.Avand in vedere flexibilitatea pe care o ofera Ordinul ANFP 1932/2009, pot fi promovata pe functie publica din clasa superioara ? Ce functie mi se poate atribui (daca seful institutiei, ar fi de acord) ?
Cel mai recent răspuns: maria carol , utilizator 22:05, 18 Iunie 2010
deodata, nu vi se poate atribui nimic, intrucat legea nr. 69/2010, interzice, desi nu foarte explicit, promovarile. Daca va ganditi insa, ca in viitor ati putea fi promovata pe functia de consilier juridic, nu se poate.:)
Daca dvs. executati analize de laborator, indiferent cate cunostinte de drept presupun acestea, parerea mea (si a OUG 105/2009 - articolele ramase constitutionale) este ca trebuie sa aveti studii in domeniu (respectiv chimie), nu drept, pentru promovare in clasa. Studiile de drept nu prea dau dreptul la promovare, pentru ca ori desfasori o functie de specialitate juridica (cum ar fi consilier juridic, avocat, magistrat, notar), ori nu. Documentele pe care le intocmiti dvs. sunt subsecvente analizelor de laborator executate, nu sunt scopul principal al functiei...Iar pe functii de specialitate juridica nu se poate promova, ele se ocupa doar prin concurs...
Am inteles, ma refer la faptul ca intr-un laborator mare, sunt foarte multe activitati care implica cunostinte juridice-ex;licitatii materiale si reactivi, procurare, lucru si intocmirea documentatiei necesare pentru lucru cu substante toxice si precursori ai drogurilor, adaptarea permanenta la legislatia europeana, analizarea si aplicarea corecta a legislatiei in ce priveste costul analizelor de laborator....
E foarte bine ca ati inteles pentru ca ati primit, din punctul meu de vedere, cele mai competente raspunsuri de la cele mai bine pregatite persoane in domeniu, Kyandra si Mihai.
Eram pe punctul de a va raspunde si eu, dar, pana sa-i tastez am vazut ca nu mai are rost sa va raspund deoarece cei doi prieteni ai mei v-au raspuns deja.
Este adevarat ca Ordinul ANFP 1932/2009 are o oarecare flexibilitate, dar, cu toate acestea, nu cred ca il veti putea convinge pe angajator (primar) ca studiile de drept sunt utile pentru desfasurarea activitatii specifice chimiei.

Cu atat mai mult, in art. 144 din HG nr. 611/2009 se prevede:

Art. 144. - (1) La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.

Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator
Interventie moderator

@maria carol
@carol maria

Ati primit aceleasi raspunsuri, chiar daca v-ati inregistrat sub alt nume, incalcand astfel regulamentul. Daca raspunsul "nu puteti promova in clasa" nu va era clar, de acum incolo va rog sa va fie foarte clar ca respectarea regulamentului de postare in Forum nu este o optiune.
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor.

Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Recurs snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie trimise la anfp dupa promovarea in clasa? bogdanmarinela bogdanmarinela In urma absolvirii invatamantului superior - administratie publica- si sustinerii examenului de promovare in clasa( din referent in consilier) ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Avansare de la studii medii la superioare ramonailea ramonailea In prezent sunt functionar public incadrata pe functia de executie referent asistent treapta 2. Vreau sa stiu unde si cum se poate avansa pe studii superioare ... (vezi toată discuția)