avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTAREA IMOBILULUI NEINTABULAT
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTAREA IMOBILULUI NEINTABULAT

Buna...
As vrea sa stiu daca se poate ca banca sau orice alta institutie financiara poate sa intabuleze un imobil pentru a-l executa silit. Si daca da care este temeiul juridic?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:44, 19 Iunie 2010
Executorul bancar poate intabula un imobil in baza Legii cadastrului 7/1996 si a Legii bancare 58/1996....
Dar dosarul fizic pentru a solicita intabularea ce documente va trebui sa aiba?
Exista mai multe moduri de dobandire a proprietatii: uzucapiune, ocupatiune, accesiune, si altele.
Pentru a intabula un imobil, este nevoie de actul care dovedeste existenta dreptului de proprietate( hotarare judecatoreasca , de exemplu).
Nu cumva banca, vrea sa execute imobilul dvs., si ia masuri asiguratorii( interdictia de instainare, sechestrul asigurator), notari care trebuie trecute in foaia de proprietate la cadastru? Prin asta nu inseamna ca ea devine proprietar. Sunt pasii ce-i prevede executarea silita.
Un raspuns mai la obiect se poate oferi, doar daca veniti cu detalii.
Pentru intabularea dreptului de proprietate sun necesare urmatoarele documente:
1.Actele de proprietate ale imobilului (Contract de Vanzare-Cumparare, Proces verbal de Predare-Primire in cazul in care imobilul a fost cumparat de la stat, Sentinta Civila, Certificat de Mostenitor, Act de donatie,etc.) - in doua copii din care una legalizata.;
2.Certificat Fiscal pentru Cadastru si Intabulare obtinut de la Administratia Financiara;
3.Acte de indentitate ale proprietarului/proprietarilor - in doua copii;
4.Cerere tip completata si semnata de proprietar - pusa la dispozitie de expertul autorizat;
5. Declaratie privind limitele proprietatii pentru care se executa masuratorile
6. Cerere de inregistrare in Cartea Funciara
Nu e vb de executarea imobilului meu.
Problema mea mare e ca nu stiu cum sa intabulez eu un imobil fara sa am documentatia necesara ( poate pot sa o primesc de la primarie sau registru agricol) si fara sa stiu baza legala....
Astept cu nerabdare un raspuns.....
Multumesc

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune lorma lorma Buna ziua,am si eu o intrebare......Suntem 4 mostenitori pe un teren agricol,titlul de propietate original se afla la un unchi de al meu.Eu am spus ca ma ocup ... (vezi toată discuția)
Intabulare petru.jitaru petru.jitaru se poate intabula un apartament daca sunt in proces cu asociatia de proprietari pt.plata penalitatilot ? ma poate lamuri cineva? multumesc si o seara buna (vezi toată discuția)
Intabulare teren si constructie loremaria loremaria Stiti cumva care sunt pasii ce trebuie urmati si documentele necesare pentru a intabula o constructie si pentru a plati impozit pe ea. Care sunt institutiile ... (vezi toată discuția)