avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recurepare paguba autoturism
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recurepare paguba autoturism

Conform legii romanesti, daca eu X produc un accident care se soldeaza cu pagube materiale, pagubitul ce termen legal are in Romania sa ceara recuperarea pagubei?
Mentionez ca pagubitul nu are casco si si-a reparat singur masina.

Intreb la modul generic pentru ca s-a intamplat asa in Slovacia in cazul meu.Aparent politia slovaca imi trimite scrisori(in limba slovaca) acasa sa le platesc paguba, la un an jumatate dupa producerea evenimentului. Intreb daca au vreo sansa sa scoata banii astia de la mine legal din Romania,intrucat nu am intentia de a vira banii in contul in care sunt indrumata. Precizez ca in scrisoare nu mi se aduce la cunostinta decat suma si sa platesc in termen de 10 zile.
Cel mai recent răspuns: cristinel_14 , utilizator 22:07, 20 Iunie 2010
Acesta este continutul scrisorii

DIRECŢIA REGIONALÃ A CORPULUI DE POLIŢIE DIN BRATISLAVA
Secţia pentru afaceri interne
©pitalska 14, 812 28 Bratislava

Scrisoarea Dvs. Nr.nostru Rezolvă
/din data KRP-VO-S-14-003/2010 Maior Mgr.Alena Krchnakova

Cauza:
Somaţie de plată

La data de 19.12.2008, la ora 15.45, în Bratislava, str.Po¹tova , în faţa casei nr.8 unde din vina Dvs. s –a produs un accident de circulaţie şi anume deoarece ca pieton aţi intrat cu cotul mâinii stîngi pe banda de circulaţie , iar în urma acestui fapt, s-a produs o tamponare reciprocă din partea dreaptă cu autovehiculul de servici marca Kia Ceed, Poliţie, nr. de înmatriculare BA 947 Pu , precum şi deteriorarea parbrizului autoturismului menţionat.
Prin repararea maşinii de servici stricate, Oficiul de servici al Direcţiei regionale a Corpului de poliţie din Bratislava , care reprezintă Republica Slovacă a suferit o pagubă în valoare de 480,74 euro.

Pe baza celor menţionate, vă somăm să achitaţi creanţa în valoare de 480,74 euro prin mandatul poştal anexat, în termen de până la 10 zile de la data remiterii expediţiei sau prin depunerea, respectiv transferul în contul bancar al Direcţiei regionale a Corpului de Poliţie din Bratislava, care este deschis laTrezoreria de stat, număr de cont bancar: 7000198637/8180.
Urmeaza o gramda de date privind banca etc

adica tu ai intrudus cotul mainii stangi pe partea carosabila si aia s.au speriat si sau tamponat....cum au demonstrat asta ? ai trecut cu el de marginea borduri, au delimitat benzile de circulatie cu vrun gard cu raxe x.....ce ai facut ?
si asa fara o hotarare judecatoreasca ? totusi, nu esti nici macar cetatean al tari respective .

Nu sunt cunoscator in domeniu dar mi se pare aberant.
Am facut greseala sa merg in Bratislava :)
Eram intr-o zona pietonala in care masinile circula cu max 30km/h( era un indicator acolo).Era intuneric , ploua si aveam gluga pe cap.Am auzit din spate un motor de masina, am vrut sa-mi schimb directia sa ma intorc sa vad unde e masina, m-a dezachilibrat moment in care mi-am simtit bratul stang in care tineam geanta luat pe sus si ca ceva ma trage. Am alergat ceva timp dupa masina pana am cazut jos. Concluzia lor e ca e vina mea :) ca cica mi-am schimbat directia de mers. Am protestat si mi s-a zis ca daca nu sunt de accord tre sa ma retina in Bratislava(eu nu aveam nici bani si nici timp sa mai stau acolo, cand m-au lovit ne indreptam spre masina sa plecam). Am avut la fata locului un traslator de engleza ( cu cel de romana nu ma putea inteelge la telefon ca vorbea foarte prost) Am semnat o declaratie pe care a semnat-o si traducatorul, el mi-a zis ca acolo scrie circumstantele evenimentului, loc etc, ca masina venea din spate ca eu aveam gluga etc. A semnat si traducatorul declaratia. Acu ce-o fi scriind acolo cu adevarat....Mi-au dat amenda si am plecat.

Ce scrie in ce mi-a venit prin posta e complet aberant. Masina nu avea cum sa aiba banda de circulatie intr-o zona pietonala. Nu era nici un marcaj de genul. Toata lumea circula pe aleea aia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare venita din slovacia cu privire la un eveniment rutier cristinel_14 cristinel_14 Am fost lovita intr-o zona pietonala de o masina a politiei in bratislava ( agata din spate). Ca urmare a accidentului parbrizul masinii a fost avariat. Am ... (vezi toată discuția)
Este sau nu culpa comuna? radu,garcia radu,garcia Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident ,care neoficial a fost declarant de catre politie ca si culpa comuna. Spun neoficial pentru ca organul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - faptasul nu-si mai recunoaste vina adriana051981 adriana051981 Buna ziua, In data de 12.04.2015 ora 13.15 in urma unui accident rutier petrecut in sensul giratoriu din com. Barcanesti pe DN 1, am incheiat o ... (vezi toată discuția)