avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cand primesc indemnizatia pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cand primesc indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani?

buna ziua. m-ar interesa termenul limita de primire a banilor pt indemnizatia de crestere copil. eu am depus dosarul pe 01.04.2010, pe 03.06.2010 am primit decizia in care se specifica doar perioada din luna in care voi primi indemnizatia dar nu si cand voi primi efectiv banii(adica in luna iunie sau tot mai am de asteptat). nimeni nu vrea sa ma lamureasca. multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: barbone_2006 , utilizator 14:15, 18 Iunie 2010
1. Daca nu v-au lamurit cei care va trimit banii noi nu avem cum sa va lamurim deoarece in lege nu este un termen limita pana la care sa inceapa primirea indemnizatiei.
2. Banuiesc ca de vina este criza si deci lipsa banilor.
3. E bine sa faceti o interventie in scris (prin posta, cu confirmare de primire) la institutia la care ati depus dosarul si o sa primiti un raspuns tot in scris.
Banii ii primiti in doua-trei luni de la depunerea dosarului. Daca ati optat pentru virarea banilor pe card, acestea vor intra in cont in jurul datei de 15 ale lunii. Daca ati optata pentru primirea banilor prin posta, ii veti primi intre 20 si 24 ale lunii. Asa se intampla pentru dosarele depuse in Bucuresti.

Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
multumesc pt raspunsuri. ma gandeam ca exista in lege vreun termen prin care se obliga statul asta minunat din care facem parte, sa isi onoreze obligatiile fata de oameni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz virare indemnizatie somaj pe card pintica pintica Conform art.3, al.1, lit.c din HG 1090/2.10.2009 virarea indemnizatiei de somaj se poate face la cererea beneficiarului si pe card. Cand am solicitat acest ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia cresterii copilului fodor adina fodor adina Buna,sunt Adina am nascut p 29 aprilie 2010,am depus cererea la termen ,adica la 42 zile dupa care am dus cererea la primarie cu toate actele necesare si am ... (vezi toată discuția)
Eram in concediu crestere copil si mi-au facut lichidarea Isabella13 Isabella13 Buna ziua, cum sa procedez daca in timp ce eu eram in concediu crestere copil angajatorul mi-a facut lichidarea? Eu am intrat in concediu crestere copil in ... (vezi toată discuția)