avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul penalitati contract de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul penalitati contract de imprumut

In cazul unui contract de imprumut cu garantie ipotecara , cu data scadentei in 2005,din suma imprumutata s-a achitat jumatate iar in contract se stipula 1%penalitate pe zi din momentul scadentei , as vrea sa stiu, in cazul achitarii intregului debit, cum se calculeaza penalitatile? Care e termenul de prescriptie al acestora si cum se calculeaza? Care este temeiul legal pt calculul lor?
Mii de multumiri

Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 20:32, 7 Septembrie 2007
In primul; rand, trebuie sa stim daca penalitatile pot depasi cuantumul sumei pt. care au fost calculate.
si celelalte clauze ale contractului de imprumut.

Ca si clauze, apar: calculul penalitatilor de 1% pe zi in cazul in care nu se restituie suma la data scadentei si imposibilitatea de instrainarea imobilului ipotecat -ipoteca de rang I.

Temeiul legal al penalitatilor de intarziere este contractul.Ele se calculeaza de la data scadentei si pana la data platii efective a sumei datorate.Vezi si Legea nr. 469/2002 cu privire la disciplina contractuala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie anca32 anca32 Buna seara! Am o mare problema la care as dori un raspuns cat mai clar si pe intelesul tuturor: 1.cat la suta are dreptul un executaor judecatoresc sa ... (vezi toată discuția)
Cuantum penalitati intarziere lylyan lylyan Buna ziua As dori sa stiu daca este un act legislativ care prevede ca suma penalitatilor de intarziere nu poate depasi valoarea debitului? In contract nu se ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere imprumut cristiana11 cristiana11 As dori sa stiu daca[b] e valabila [/b]clauza prin care X se obliga ca in cazul in care pana la data de 01.01.2009 nu-i va restitui lui Y suma imprumutata de ... (vezi toată discuția)