avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

Buna ziua. Sunt posesorul unei proprietati impreuna cu fratele meu, proprietate cu parti comune si individuale obtinute prin donatie de la parinti. Eu doresc sa fac cadastru iar el nu doreste acest lucru din motive care-mi scapa.Pot sa_mi fac cadastru pe proprietatea mea si partea comuna fara a mai astepta dupa el?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:01, 18 Iunie 2010
nu e clar, "parti comune" inseamna constructie in condominiu - formata din apartamente (chiar si 2) unde partile comune sunt ziduri acoperisul instalatiile fundatia acces comun casa scari... - da puteti face cadastru doar pe apartamentul dvs. pentru foaia colectiva , datele vor fi luate din cartea de imobil- daca refuza celalalt colocatar masuratorile pt releveu.

daca e vorba de un teren si sunteti in "indiviziune" cu acces comun etc... si atunci puteti face cadastru - dar pe intreg imobilul devenind proprietari in indiviziune.

gasiti lista cu autorizati cadastru la OCPI din jud dvs.
proprietatea mea este formata din teren proprietate personala , teren parti comune,
cladire cu intrare separata si acces pe proprietate comuna. Eu doresc cadastru pe proprietatea mea si pe partea comuna de acces . Se poate face cadastru numai pentru proprietatea mea si pentru terenul comun (fara proprietatea fratelui )?
Puteti face cadastru pe partea dvs.
Pe partea comuna dc aveti o copie dupa buletinul fratelui puteti sa faceti pe tot.
Mergeti la un birou de cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie balcon vecini Anca_Macrina Anca_Macrina Locuiesc la etajul V intr-un bloc cu 10 nivele. Baza balconului de deasupra mea (de la etajul VI) este fisurat pana la fierul-beton si lipsesc din ea bucati de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)