Buna ziua,
Am o problema delicata la care nu am gasit inca un raspuns..
Fratele meu a facut ceva prostii si a fost condamnat sa stea pana la 18 ani intr-un centru de reeducare.A stat mai bine de 1 an in acest centru a absolvit clasa a vlll-a si a fost propus pentru plecare acasa inainte de 18 ani.S-a adunat consiliul profesoral cu directorul scolii care director nu a fost de acord cu eliberarea.A primit inca 6 luni de amanare pe motiv ca nu avea patul facut la o inspectie.Mentionez ca nu are rapoarte de rea purtare ci din contra,a participat la teatru,pictura sculptura etc,unde a obtinut si recompense.
Vreau sa stiu calea legala cum il putem lua acasa...
Am intrebat la Focsani,la Adjud,la Onesti...nici un avocat nu mi-a dat un raspuns de care sa ma agat.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi recomandati ce am de facut pentru a-l scoate din acel penitenciar de minori.Consider ca un an si 4 luni pentru doua eugenii e suficient.
Stima,
liberare conditionata
Art. 450. - Liberarea conditionata se dispune, la cererea sau la propunerea facuta potrivit dispozitiilor legii privind executarea pedepselor, de catre judecatoria in a carei raza teritoriala se afla locul de detinere, iar in cazul prevazut in art. 62 alin. 3 din Codul penal, de catre tribunalul militar in a carui raza teritoriala se afla inchisoarea militara.**)
Cand instanta constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru acordarea liberarii conditionate, prin hotararea de respingere fixeaza termenul dupa expirarea caruia propunerea sau cererea va putea fi reinnoita, termen care nu poate fi mai mare de un an.
Instantele prevazute in alin. 1 se pronunta si asupra revocarii liberarii conditionate, in cazul cand instanta care a judecat pe condamnat pentru o alta infractiune nu s-a pronuntat in aceasta privinta.
Termenul de apel si cel de recurs sunt de 3 zile. Apelul si recursul declarate de procuror sunt suspensive de executare.**)
Instanta in fata careia hotararea a ramas definitiva este obligata sa comunice locului de detinere copie de pe dispozitivul prin care s-a dispus revocarea liberarii conditionate.
Multumesc pentru atentia acordata...
Problema e ca fratele meu este internat in centrul de reeducare tg ocna...si doar conducerea acestui centru are drept de decizie.Nimeni nu stie ce si cum se poate scoate acest minor.La judecatoriile amintite nimeni nu stie...toti se refera la detinutii majori...reamintesc...este un minor de 17 ani ...internat in centru de reeducare minori.
Buna seara,
Au mai trecut si cele 6 luni primite amanare...am fost in audienta la directorul centrului si acesta a tinut sa precizeze ca nu depinde de el...deci,in concluzie,fratele meu trebuie sa stea pana la 18 ani in centru.
In urma cu 6 luni directorul centrului a promis ca pe data de 9 oct 2010 fratele meu va intra in comisie si daca va fi cuminte pana la aceasta data va fi eliberat,pacat ca nu am inregistrat discutia...acum insa a spus ca nu depinde de el si ca sigur va sta pana la 18 ani...inca 3 luni...desi poate sa se prelungeasca si pana la 21 ani...perioada de detentie.Am inteles ca la Tg Ocna mai sunt doar 38 minori si din acest motiv sunt tinuti pana la 18-21 ani ,altfel angajatii 63 parca nu ar mai avea ce face.(e o simpla supozitie)
Sunt innebunit,parintii mei la fel....ca sa stea un minor 2 ani pentru 2 eugenii e grav...foarte grav,iar cei cu crime si furturi de miliarde primesc suspendare..
Va rog,fac apel la toti cei care se pricep la legile de detentie si eliberare minori,sa ma ajute in aceasta problema delicata.Va sunt mereu recunoscator,
Stima,
Talharie
ahyl33
Am si eu o problema,acum 2 ani eram intr'un parc cu inca doi \"prieteni \" ,si 3 baieti,unul dintre asa zisii mei prieteni le'a ceurt o suma de bani,acestia nu ... (vezi toată discuția)