avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... revocare masura preventiva obligare de neparasire a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

revocare masura preventiva obligare de neparasire a localitatii urgent

Buna am nevoie de ajutor in data de 08.02.2010 am fost arestat preventiv pentru 29 zile intr-un dosar de ultraj contra bunelor moravuri, lovire si distrugere din data de 09.03.2010 s-a facut rechizitoriul am fost trimis in judecata si de atunci sunt cu obligarea de neparasire a localitatii. Intre timp s-au schimbat lucruri in dosar martorii au scris ca nu au fost indignati si intradevar nu a fost scandal mare intr-un bar oameniii nu sau speriat nu au fugit insa la politie ia pus sa scrie asa in schimb la judecatorie la termenul din 11.06.2010 au declarat adevarul. Nu mai stiu ce sa fac daca nu parasesc localitatea pierd absolut toate afacerile CE POT SA FAC
va rog sa verificati cererea sa-mi dati idei ce sa mai scriu cum sa motivez mai bine cererea multumesc anticipat va puteti uita si pe forumul justitiei la dosar
Masua e luata pe tot timpul procesului penal nu exista in lege pentru aceasta perioada o durata definita

DOSAR:632/308/2010




Catre,
Judecatoria Sighisoara


Subsemnatul Gherman Adrian Laurentiu, nascut la data de 27 februarie 1981, in localitatea Sangeorgiu de Padure, domiciliat in Sovata, strada Florilor, blooc B, scara 1, etaj 2, apartament 5, judet Mures, identificat cu C.I. seria MS, numar 440083, cod numeric personal 1810227266897, in calitate de inculpat in dosarul 632/308/2010 aflat pe rol la Judecatoria Sighisoara, cu termen de judecata la data de 10.09.2010 depun urmatoarea :



CERERE


Va rog a aproba revocarea masurii preventive de obligare a nu parasii localitatea prev. de art.145 Cod de Procedura Penala.
In motivarea cererii arat faptul ca:
Motivele care au fost invocate la momentul impunerii acestei masuri nu mai exista in acest moment si nu exista probe noi prin care s-ar dovedii ca m-as sustrage sau as impiedica unei buna desfasurare a procesului penal, dimpotriva atat in cursul urmaririi penale cat si dupa aceea m-am prezentat ori de cate ori a fost nevoie si am respectat programul impus de catre organele judiciare cu strictete, mai mult decat atat din declaratiile martoriilor prezenti la termenul de judecata din data 11.06.2010 se poate deduce clar ca nu exista nici un pericol fata de societate faptul ca parasirea localitatii ar influenta cumva dosarul aflat pe rol .
Totodata va rog sa luati in considerare limitarea exercitiul dreptului partilor de a avea un proces echitabil si de a se prevala de toate garantiile procesuale care conditioneaza intr-o societate democratica procesul echitabil. In acest dosar justitia nu se aplica in mod egal fata de persoanele inculpate prin simplu fapt ca fata de propria persoana sa luat o masura preventiva de a nu parasii localitatea iar intrucat textul de lege nu stabileste procedura de prelungire a masurii preventive a obligarii de a nu parasi localitatea si nu distinge cu privire la durata masurii sau necesitatea analizarii temeiurilor ce au stat la baza luarii acesteia la un anumit interval de timp, aceasta s-a luat pe tot parcursul cercetarii judecatoresti, fapt care creeaza un regim discriminatoriu fata de persoanele cercetate in acelasi dosar conform dispozitiilor art. 21 alin. (3) din Constitutie, republicata, referitoare la dreptul la un proces echitabil, ori a dispozitiilor art. 124 alin. (2) din Constitutie, justitia este unica, impartiala si egala pentru toti.
Un alt motiv invocat ar fi incalcarea prevederile art. 25 , art. 53 din Constitutie, republicata, restrangerea exercitiului dreptului la libera circulatie este realizata prin lege, este proportionala cu situatia care a determinat-o, se aplica in mod nediscriminatoriu si nu aduce atingere existentei dreptului la libera circulatie. In aceste conditii, derularea procesului penal nu poate fii influentat in cazul revocarii masurii iar restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii“.
Un alt motiv care cred ca este bine motivat ar fii faptul ca relatiile comerciale pe care le desfasor prin intermediul firmei al carui administrator sunt respectiv S.C. Doridav S.R.L., se desfasoara in afara localitatii respectiv Gheorgheni, Toplita, Targu Mures, Cluj Napoca iar aceasta restrictie duce la rezilierea contractelor astfel persoanele cu care colaborez fiind obisnuite sa trateze direct cu administratorul societatii. Va rog sa luati in considerare si faptul ca majoritatea actelor ce depind de societate se depun la organele abilitate din Targu Mures, judetul Mures si nu la Sovata, Judetul Mures iar faptul ca as putea angaja un mandatar nu se poate in acest moment nedispunand de resurse financiare. Astfel daca aceasta restrictie nu se va revoca se va duce automat la falimentarea firmei.
Totodata mentionez ca aceasta masura poate fi luata oricand pe durata prcesului de catre judecator in cazul in care persoana inculpata nu se prezinta ori se sustrage de la procesul penal sau daca incearca sa influenteze partiile din proces conform art 145 alin 1 CPP iar pana la definitivarea dosarului exista prezumtia de nevinovatie.
Va rog deasemenea sa acordati un termen in regim de urgenta pentru prezenta cerere fiind vorba despre o masura preventiva si instintarea cu citatie pentru a ma putea prezenta in fata instantei si a sustine cererea depusa.



Cu respect,
GHERMAN ADRIAN LAURENTIU

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:31, 18 Iunie 2010
indiferent de cat de binevoitori suntem pe acest site, totusi nu va sta nimeni sa faca actiuni in online.prin urmare ...de preferat este sa justifici cu lux de amanunte motivele pe care le ai pentru a nu se mai mentine aceasta masura fata de inclulpat iar apoi sa intorduci automat un subsidiar cu solicitarea preschimbarii masurii de a nu parasi localitatea cu masura de a nu parasi tara, atata timp cat inculpatul a respecat masura impusa pana in prezent nu exista dubii sau indicii ca nu ar continua sa respecte si masura inlocuitoare.masura poate fi revocata de catre instanta in orice moment ,daca se schimba situatia, si in sens negativ nu numai pozitiv ptr inculpat.succes.
Cererea dvs nu este redactata corespunzator.Cererea trebuie sa vizeze inlocuirea masurii de a nu parasi localitatea cu cea de a nu parasi tara, deoarece banuiesc ca interesul dvs. nu este acela de a parasi tara, ci acela de a avea o libertate de miscare mai mare.In maniera propusa de mine aveti sanse, insa in maniera in care solicitati revocarea masurii nu, pentru ca iata v-a fost respinsa cererea de 3 ori pana acum ( asa cum imi spuneati)
Cererea trebuie intemeiata pe disp art.139 rap. la art.145 al.2 indice 3, art.136 al.8, art.145 indice 1 c.proc.pen.
Contactati avocat pentru redactare si sustinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare masura preventiva obligarea de neparasire a localitatii-urgent Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ma ajuta cineva? am depus o cerere de revocare pe data de 11 iunie 2010 data la care am avut si procesul pentru care s-a luat masura, vreau sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Arestare 29 de zile dupa aceea eliberare oltul oltul de multe ori am vazut ca o persoana a fost arestat preventiv 29 de zile iar dupa aceea eliberat....ce rost are atunci arestarea preventiva daca nu se mentine ... (vezi toată discuția)
Speþã Florentina_v Florentina_v Bună seara ! Site-ul acesta este menit să explice anumite incertitudini şi ca atare prezint următoarele : X. M conducând sub influenţa băuturilor ... (vezi toată discuția)