avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal si de procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal si de procedura penala

Stie cineva de cand intra in vigoare noul cod penal si de procedura penala?
Cel mai recent răspuns: fata_scumpy , utilizator 12:55, 19 Iunie 2010
24.07.2010 data intrarii in vigoare a noului Cod penal,dar fara un cod de pr penala aprobat ,se va proroga termenul
imi cer scuze pentru deranj.....am un prieten la inchisoare si mai are 8 luni de executat, credeti ca e posibil sa fie eliberat dupa intrarea in vigoare a noului cod penal?
pentru ce e la inchisoare?

daca pentru fapta respectiva noul cod prevede o pedeapsa mai mica decat cea aplicata lui , i se va reduce pedeapsa la cuantumul noii pedepse
el este acolo pentru ca a murit un om din cauza lui, a fost condamnat la 4 ani pentru lovituri cauzatoare de moarte, in urma unor altercatii.
Voiam sa intreb daca noul cod penal si de procedura penala presupune gratierea celor pana in 5 ani sau redozari de pedepse pentru primari si recidivisti care mai au de executat mai putin de un an.
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret de gratiere?? lung.raluca lung.raluca Stie cineva daca se fac gratieri colective? S-a semnat decret din partea presedintelui? Se pare ca s-a anuntat la stiri despre ceva gratieri dar din pacate ... (vezi toată discuția)
Redozari si decrete 2011 alexandrarusu alexandrarusu as vrea sa stiu si eu despre ce este vorba cu aceste noi decrrete de redozari sh gratieri care se dau din 1 octombrie 2011 si despre noul cod penal si daca ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal teona11 teona11 ati vazut pe site-ul ministerului ca se cauta o persoana pentru proiectul \"legea mai favorabila\" din noul cod penal? ce credeti, intra sau nu la 1 octombrie ... (vezi toată discuția)