avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea unui minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea unui minor din tara

am si eu o intrebare: mama mea a fost casatorita cu un cetaean roman la care sa despartit de el si nu a divortat intre timp sa recasatorit dar nu legal doar prin cocubinaj ne-a avut pe noi si ne-a trecut pe numele ei care il avea de la fostul sot doar 2 din copii ai poarta numele de la tatal adevarat acum intrebarea e fratele meu vrea sa vina cu sora mea in irlanda fratele are numele de fam al mamei iar sora al tatalui actual ea e majora fratele minor in vastra de 16 ani mama a vrut sa ia acordul de la fostul sot ca fratemiu ai poarta numele dar el a zis ca nu-l intereseaza ca u e al lui ar putea sa iasa din tara doar cu acordul mamei ??? ast rasp urgent va rog multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: nicoleta nikoleta , utilizator 17:58, 18 Iunie 2010
Nu.Daca in certificatul de nastere este trecut la atta-numele respectivului, si nu exista o sentinta prin care fratele sa fi fost incredintat mamei dvs., nu poate iesi din tara decat cu acordul ambilor parinti!
vestea cam proasta oricum multumesc din suflet pt ca ma-ti informat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia apartamentului mamei mele? maria7582 maria7582 Mama mea s-a recasatorit in urma cu zece ani. Apartamentul in care am locuit, eu, sora si mama mea, a fost castigat in instanta in urma divortului de tata. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume mama si minor. anndutza anndutza Buna ziua. Am si eu o nelamurire : mama si-a schimbat numele dupa divort. Cere ca copilul minor sa poarte numele mamei. E totul ok pana aici. Numai ca la ... (vezi toată discuția)