avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut bancar pentru nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut bancar pentru nevoi personale

Am luat un imprumut in 2008 de 9000 ron pe termen de 8 ani,atunci fiind salariata. In prezent in urma unei boli cumplite(cancer) fiind si operata am fost pensionata pe caz de boala cu o pensie minima de 350 ron. In aceasta situatie nu mai pot plati ratele lunare ,pensia abia ajungindu-mi pentru tratament si mancare. As dori sa stiu ce pot face in situatia mea ? Banca ma suna de 4-5 ori pe zi amenintindu-ma sa duc banii.In cadrul acestui imprumut am si o asigurare de viata facuta la EFG retail asigurari si as dori sa stiu daca ma ajuta in situatia mea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 17:01, 18 Iunie 2010
- aveti o situatie delicata;
- ar fi bine sa notificati banca,sa le aduceti la cunostinta boala dumneavoastra si sa le puneti in vedere sa nu va mai ameninte pentru ca le puteti face plangere penala;
-ei au instrumente legale prin care isi pot recupera debitul;
- de pensia de boala nu se pot atinge oricum;
- daca aveti alte bunuri le pot executa silit pe acestea;
-- de altfel pt orice banca ,suma inseamna foarte putin;
- --mai puteti beneficia de o pensie de handicap , de care stiu putini bolnavi;
-------Persoanele bolnave de cancer pot beneficia de indemnizaţie de handicap, în cazul în care Comisia de Expertiză din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială decide că dosarul se încadrează în criteriile impuse de lege.
pentru întocmirea dosarului, este nevoie de bilet de trimitere de la medicul oncolog, toate biletele de internare în spital, de când a fost diagnosticat cu această boală, biletul de externare după intervenţia chirurgicală, dacă a existat o intervenţie de rezecare a tumorii. De asemenea, este nevoie de rezultatul analizelor de anatomo - patologie.

În cazul recidivelor sau metastazelor, trebuie să fie efectuate investigaţii de computer tomograf, iar pentru toate cazurile de cancer osos - scintigrafie osoasă.

Dosarul trebuie să conţină, de asemenea, o trimitere de la medicul de familie şi rezultatele anchetei sociale efectuate de serviciul primăriei din localitatea unde domiciliază solicitantul, o copie după actul de identitate al bolnavului, decizia de pensionare, în cazul în care a fost pensionat pe caz de boală.

Documentele se depun la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului . Solicitantul este chemat la evaluare, iar în cazul în care bolnavul nu se poate deplasa, reprezentanţii serviciului de evaluare se deplasează la domiciliu.
Serviciul înaintează o propunere comisiei de expertiză, care are ca preşedinte un medic, care decide încadrarea într-un grad de handicap. Indemnizaţia variază în funcţie de venitul fiecărui bolnav şi poate ajunge până la 300 de lei, boala trebuie să fie într-un stadiu avansat pentru ca solicitantul să fie încadrat într-un grad de handicap.
------ cu asigurarea de viata trebuie sa va duceti la un avocat sa vada in ce conditii este facuta,pt ce situatii.
- multa sanatate !




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie toteu2003 toteu2003 Sunt bolnav de cancer pulmonar cu metastaze osoase diagnosticat de 1 an si 2 luni si vreau sa stiu ce pensie pe caz de boala as putea primi, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Pensionare de boala darianna darianna buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala, (vezi toată discuția)
Pensie de boala (cancer) slytuta slytuta Am si eu o problema cu tatal meu. a fost diacnosticat cu cancer in gat limba si bolta palatina. conform calculelor de pe cartea de munca are o vechime de ... (vezi toată discuția)