avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare cf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare cf

Buna ziua,
sunt pe cale sa cumpar o casa, insa a intervenit o problema: in cartea funciara apare "casa de lemn si teren in suprafata totala de 300 mp". Problema e ca acea casa cumparata de actualul proprietar prin anii '70 a fost refacuta in aceeasi perioada (dupa spusele proprietarului), in prezent fiind o casa de caramida; inregistrarea situatiei reale la cf nu s-a facut pana in prezent.
Stiti cumva cum se poate rezolva aceasta problema ? Am inteles ca s-a incercat cu o varianta de rectificare a inscrierii din cf pe baza unei adeverinte de la primarie, dar nu s-a reusit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 00:09, 4 Iunie 2007
Are cadastru? Cum figureaza la rolul fiscal ? A facut declaratia de impunere pe constructie din caramida? si daca da, de cand?
Daca constructia e refacuta in totalitate si nu are autorizatie de constructie pe ea, cred ca te asteapta o plimbare pe la instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - extras cf alexnbv alexnbv Buna ziua, Am o dilema in ceea ce priveste legatura dintre cadastru si cartea funciara. Apartamentul meu figureaza in schita cadastrala cu o suprafata ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Casa nou construita pe teren expropriat irina16 irina16 In anul 2003 am cumparat o casa cu teren de 400 mp, de la unicul proprietar al imobilului , care detinea in acest sens un extras de carte funciara de evidenta ... (vezi toată discuția)