avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru - extras CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru - extras CF

Buna ziua,

Am o dilema in ceea ce priveste legatura dintre cadastru si cartea funciara. Apartamentul meu figureaza in schita cadastrala cu o suprafata totala de 55 mp din care 52mp utili in timp ce pe extrasul CF apare S.U.= 54mp. Ce legatura exista intre cele 2 documente?

Ma poate cineva ajuta cu o explicatie in ceea ce priveste situatia de mai sus. De ce apare aceasta diferenta inre cele doua documente si ce implicatii are?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 10:17, 21 Ianuarie 2011
probabil exista o eroare facuta de registratorii de carte funciara la prima intabulare a dreptului de proprietate asupra imobilului, puteti face o cerere de rectificare
Incepand din momentul in care blocul s-a dat in folosinta actele au fost facute cu suprafata din contract adica 54mp, asa cum apare si in CF precum si in actul de vanzare-cumparare ....dar masuratorile si schita cadastrala indica o suprafata un pic diferita.

In interiorul apartamentului am facut ceva modificari, iar acum cateva zile am depus dosraul la cadastru pentru intregistratrea modificarilor (am dus autorizatia de constructie...etc) si sunt curios ce vor face ei acum.... modifica datele din CF conform cu noile schite sau doar anexeaza noua documentatie, fara a modifica suprafata utila din CF?
reactualizeaza datele din C.F. in functie de noile schite cadastrale, eventual va fi nevoie si de o declaratie din partea proprietarului in sensul ca este de acord cu aceasta modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafața apartamentului este mai mică decât în actul de proprietate anthynidiany anthynidiany Vrem să vindem un apartament și am făcut documentația cadastrală. În urma măsurătorilor a reieșit o diferență de 1,40 mp. Apartamentul are utili 72 ... (vezi toată discuția)
E nevoie de schita cadastrala ? ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua. Mama mea impreuna cu fratele ei vor sa vanda un teren agricol extravilan, mostenit de la parinti, in c.f. fiind trecuti amandoi ca proprietari in ... (vezi toată discuția)
Modificare imobil fara autorizatie Abyeve Abyeve Buna ziua, am cumparat un imobil in anul 2006 cu o schita cadastrala cu o suprafata construita de 76.26 mp la care am facut modificari de extindere fara ... (vezi toată discuția)