avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Raspuns la contestatia unei decizii a procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Raspuns la contestatia unei decizii a procurorului

Legal in 20 zile dupa comunicare, se poate face contestatie la decizia procurorului intr-un dosar penal.In speta s-a dat NUP, procurorul are un termen in care raspunde faptuitorului?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 12:00, 19 Iunie 2010
Plangerea impotriva rezolutiei procurorului se solutioneaza de procurorul ierarhic superior care trebuie sa se pronunte in termen de 20 de zile .
am inteles...se poate sa imi indicati legea care defineste acest lucru?Intrucat au trecut 30 zile si raspunsul nu a venit.
Deasemenea , am cerut informatii despre situatia altui dosar care este in lucru, intra sub incidenta aceleiasi legi?
1. Art 277-278 Cod Proc Pen reglementeaza aceste plangeri si termene .
Daca nu ati primit in termenul legal rezolutia prim-procurorului la plangerea dvs, va puteti adresa cu plangere impotriva rezolutiei initiale instantei careia i-ar reveni in competenta judecarea pe fond , in acelasi termen de 20 de zile calculat de la data expirarii termenului de la care trebuia sa primiti raspunsul de la prim-procuror .

2. In cazul informatiilor despre anumite dosare , trebuie sa fiti parte in acele dosare , insa faza de urmarire penala are caracter nepublic . Petitiile , cererile formulate prin care solicitati informatii despre stadiul dosarului , se solutioneaza in termen de 30 de zile .
Multumesc de info...sunt utile si clare


2. stiu ca trebuie sa fiu parte in dosar numai ca nu vreau sa prinda praf , asa ca stresez autoritatile :)

1. Nu e vb de judecare, ci de cercetare penala in care prin rezolutia procurorului s-a comunicat NUP.Cazul e cat se poate de ciudat, asa ca am contestat rezolutia.Raspunsul nu a venit dupa 30 zile.ce e de facut?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
pop sorin, utilizator
Desi am fost destul de clara , nu ati inteles .

Impotriva rezolutiei de NUP data de procurorul de caz , ati facut in termen de 20 de zile de la comunicare plangere la procurorul ierarhic superior . Daca procurorul ierarhic superior nu s-a pronuntat in termenul de 20 de zile dupa ce ati depus plangerea , puteti face plangerea impotriva rezolutiei de NUP la expirarea termenului in care trebuia sa va raspunda procurorul ierarhic superior , la instanta de judecata care , daca s-ar ajunge in judecata , ar fi competenta sa judece dosarul in prima instanta . Deci , datorita faptului ca nu ati primit raspunsul de la prim-procuror la plangerea impotriva rezolutiei procurorului , in acest caz va adresati instantei ptr a va rezolva plangerea .

Alte discuții în legătură

Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)