avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator care refuza plata 1 salariu compensator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator care refuza plata 1 salariu compensator castigat de angajat in instanta

Am fost disponibilizat cf. art. 65 din Codul Muncii. La lichidare, am solicitat si plata unui salariu compensator cf. Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007-2010, dar am fost refuzat.Am dat in judecata angajatorul, instanta mi-a dat castig de cauza si a obligat angajatorul sa-mi plateasca 1 salariu compensator, dar acesta a facut recurs la Curtea de Apel, recurs pe care l-a pierdut.
Intrebare: Pot sa-l de termin pe angajator sa-mi plateasca mai repede salariul compensator, inainte de a veni hotararea prin posta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 19 Iunie 2010
Verificati la Curtea de Apel daca hotararea a fost redactata si daca dosarul s-a intors la insanta de fond pentru a putea legaliza hotararea.Nu asteptati comunicarea deciziei din recurs pentru ca desi ultimei modificari a legii taxelor de timbru trebuiesc comunicate si deciziile din recurs instantele nu respecta de cele mai multe ori aceste dispozitii din lipsa de fonduri.
Adresati apoi angajatorului o cerere insotita de hotararea legalizata.
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea intersata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 6 luni sau amenda.;)
brezan a scris:

Am fost disponibilizat cf. art. 65 din Codul Muncii. La lichidare, am solicitat si plata unui salariu compensator cf. Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007-2010, dar am fost refuzat.Am dat in judecata angajatorul, instanta mi-a dat castig de cauza si a obligat angajatorul sa-mi plateasca 1 salariu compensator, dar acesta a facut recurs la Curtea de Apel, recurs pe care l-a pierdut.
Intrebare: Pot sa-l de termin pe angajator sa-mi plateasca mai repede salariul compensator, inainte de a veni hotararea prin posta?

Daca s-a judecat recursul , atunci mergeti la Tribunal si solicitati eliberararea unei copii legalizate de pe hotarare cu mentiunea ca este irevocabila ..dupa acea formulati o cerere catre angajator pentru plata acelei sume de bani.... daca in termen de 15 zile de la data inregistrarii cererii nu va sunt achitati acesti bani formulati plangere penala impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator care refuza plata unui salariu compensator castigat de angajat in instanta brezan brezan Am fost disponibilizat cf. art. 65 din Codul Muncii. La lichidare, am solicitat si plata unui salariu compensator cf. Contractul Colectiv de Munca la Nivel ... (vezi toată discuția)
Model cerere catre angajator.... eukyra eukyra Buna ziua, as dori sa stiu procedurile pe care trebuie sa le urmez,de punere in aplicare a unei sentinte definitive-a Curtii de Apel,a unui litigiu de ... (vezi toată discuția)
Mi-au facut recurs gatej cezar gatej cezar am avut proces cu o firma in care solicitam completarea si eliberarea cartii de munca si plata unui salariu pe ultima luna si unul compensator am castigat ... (vezi toată discuția)