Buna ziua,
as dori sa stiu procedurile pe care trebuie sa le urmez,de punere in aplicare a unei sentinte definitive-a Curtii de Apel,a unui litigiu de munca.Mai precis,un model de cerere prin care solicit plata sumelor restante datorate de angajator,primul pas pe care-l am de facut.. .si celelalte ,in cazul in care nu primesc un raspuns.In cate zile este obligata societatea sa-mi dea un raspuns, respecte decizia Curtii de Apel?
Va multumesc anticipat.
Cererea va cuprinde solicitarea de a pune in executarea hotararea pronuntata de catre instanta si mentionati exact ce a dispus instanta de judecata.
Angajarea raspunderii penale a angajatorului in caz de neexecutare a hotararilor judecatoresti este reglementata astfel in Codul Muncii:
Art. 261 Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Art. 262 Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Art. 263
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
As mai dori sa stiu daca angajatorul poate fi obligat la executarea sentintei judecatoresti(prin solicitare scrisa din partea mea),daca ea este definitiva prin decizia Curtii de Apel(aceasta respingand ca fiindnefondat recursul formulat de ngajator),dar care trebuie sa o solicit eu(si nu stiu procedura,daca trebuie sa merg personal sa o cer,eu fiind din alta localitate ),am inteles ca ajunge sa am hotararea data de Tribunal
Neavand cunostinte juridice,vreau sa stiu daca angajatul poate apela la Inalta Curte de Casatie si Justitie,in cazul care nu-i convine hotararea Curtii de Apel
Nu are cum sa ajunga la ICCJ. Hotararea Curtii de apel este irevocabila impotrva acesteia se poate formula numai una din caile extraordinare de atac - contestatia in anulare si/sau revizuirea.
Aceastea se judeca de catre instanta a carei hotarare se ataca.
Proces
valentinatudorascu
sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)