avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere - copil nascut in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere - copil nascut in strainatate

buna...o mica intrebare:eu am nascut acum 5 luni in italia ,eu romanca,tatal roman,as vrea sa stiu daca este obligatoriu sa mergem la consulat sa ii facem fetitei certificat de nastere romanesc sau putem sa il lasam ce/l care l/am primit aici de la primarie?mentionez ca noi nu vrem sa mergem in romania acum,poate peste cativa ani?si cand ar avea fata dreptul la cetatenie italiana?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 10:00, 19 Iunie 2010
Buna dimineata !
Actele de stare civila intocmite in strainatate care privesc cetateni romani se transcriu in registrele de stare civila romanesti , de regula in termen de 6 luni de la inregistrarea actului respectiv . Din practica insa va pot spune ca nu de putine ori acest termen este depasit inregistrandu-se cazuri cand au fost transcrise in 1-3 ani de la emiterea actrului in strainatate (pana acum nu s-au dat amenzi ) .
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie (romana si italiana) pentru nou nascut neagoe82 neagoe82 Buna ziua asi dori informati in privina dobandirii cetateniei duble a ficei mele . Eu am dubla cetatenie romana-italiana , sunt casatorita cu un italian iar ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere roman pentru copil nascut in italia. edoardo edoardo Buna ziua ma numesc Iulia si locuiesc in Italia de 2 ani.Am un baietel de 4 luni si as dori sa stiu si eu sa stiu ce documente imi servesc pentru certificatul ... (vezi toată discuția)