avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

buna ziua am si eu o rugaminte la dvs
m-am judecat cu academia nationala de educatie fizica si sport bucuresti
in data de 17.1-2002 am fost numita sef de birou functia ocupata fiind cea de contabil i sens in care am semnat fisa postului
prin decizia cu nr 69.5 02 2009 angajatorul a dispus incepind cu data de 1.01.2009 modificarea salariului meu fara sa fiu anuntata si mi-au dat sa semnez decizia dupa o luna
este normal sa fie asa sa semnez cu o luna in urma?
eu am fost delegata de a ocupa acest post timp de 7 ani dar nu mi s-a spus ca trebuie sa dau un examen pentru acest post nici macar atunci cind s-a pus la concurs desi lucrez in aceasta insitutie de 16 ani si am facultatea de contabilitate
o alta de contabil autorizat si acum si expert contabil
deci mi s-a modificat salariul fara sa fiu anuntata .
va multumesc pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 21 Iunie 2010
nu este normal, si cred ca este vorba de anul 2010 si nu 2009 cum ne semnalati dumneavoastra. cred ca, desi se afla in culpa, institutia incearca sa va disponibilizeze, luati legatura urgent cu un avocat specializat pe litigii de munca intrucat aveti un termen de 30 de zile calendaristice in care puteti contesta aceste masuri. este imperios necesar sa treceti data exacta pe decizia in care ati luat la cunostinta pentru a va putea formula in termen apararile.
buna ziua
multumesc pentru raspuns
nu nu este vorba de 2010 ci de anul 2009 ca de atunci ma judec cu intreprinderea unde lucrez pentru ca mi-ataiat din salariu fara sa ma anunte
prin decizia 69.5.02.2009 angajatorul a dispus incepind cu data de 1.01.2009
modificarea salariului .
deci eu timp de 7 ani am avut fisa postului pe administrator financiar ii dar eu am indeplinit functia de sef birou respectiv contabil sef
vreau sa stiu daca dupa 7 ani de ocuparea functiei mai era necesar sa dea un examen cind se vede clar ca nu a avut nici un fel de probleme deci nu este vorba in nici un caz de incompetenta ci de faptul ca noua conducere nu a vrut ca ea sa mai ocupe postul
era necesar ?
sa mai dea un examen ?
daca intreprinderea nu a cerut acest lucru ci pur si simplu noua conducere a pus postul la concurs aducind pe altcineva in locul ei si modificind salariul
adica au taiat sporul de conducere si salariul de merit anuntind aducind sa semneze abia dupa o luna si 3 zile
va multumesc
coca1955
solicitati sa va dam raspunsul prea in amanunt pentru ce date furnizati...pentru a se vedea care este situaria trebuie sa se consulte actele....in orice caz, daca ati semnat act aditional , fie si dupa o luna si jumatate, parerea mea este ca nu aveti sanse in instanta..repet, nu cunosc darul , asa ca-mi dau cu presupusul...
nu prea vad logica aici:
1. cum o decizie poate avea efect retroactiv
2.cum adica daca a semnat si dupa o luna si jumatate nu sunt sanse;tot asa putem extinde ca si dupa sapte ani daca semnezi tot nu ai sanse.

Din cate stiu eu Codul muncii spune:
art.17 - (1) Anterior incheierii sau modificării contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice." (O.U.G. nr. 55/2006)

”(1b) Obligatia de informare a persoanei selectate în vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.”

(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Si atunci cum sa intelegem?Actul aditional e valabil si fara incunostintarea in scris cu 15 zile inainte de modificarea CIM,daca a fost semnat?Caci asa ar rezulta din Art.17(1b),aplicat in acest caz.Trebuie sa fi fost un nou act aditional .Altfel cum ar fi fost platita ,chiar asa cu un salariu mai mic?

Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
ContSters152900, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca in detrimentul angajatului noiklosa noiklosa Buna din nou :-) M-am gandit sa impart pe subiecte diferite intrebarile mele, ca sa fie mai usor de urmarit si pentru altii care ar putea avea interese ... (vezi toată discuția)
Nulitate! mihaila sorin mihaila sorin de curand sa dat o dispozitie in care sunt numit sef productie la atelier!la firma care lucrez exista 2 asociati unul cu 30% si altu cu 70% din care cel cu 70% ... (vezi toată discuția)
Modificare functie cata26 cata26 Va salut! Lucrez intr un departament mecanic avand functia in cim de INGINER MECANIC fiind functie de executie,avand mai multi colegi !Am lucrat citeva ... (vezi toată discuția)