avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dosar pe rol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dosar pe rol

buna ziua,
ma numesc mihai marius si am si eu urmatoarea problema:
doamna avocat a depus la tribunal un dosar pentru partaj si uzucapiune;
pe siteul tribunalului apare dosarul cu mine ca reclamant si piriti pentru partaj ;
persoana pirita pentru uzucapiune nu apare pentru ca fosta proprietara a murit si inca nu a gasit mostenitori in viata(cauza apare partaj judiciar si uzucapiune), inca nu am reusit sa vorbeswc cu doamna avocat pe aceasta tema.
se poate sa se treaca si piritul pentru uzucapiune in dosar atunci cind il va gasi(termenul este mare si are destul timp sa il gaseasca) chiar daca dosarul este pe rol(asa se cheama cind este inregistrat si are termen nu?)?
se poate modifica sau adauga in dosar date, nume, etc chir daca dosarul este depus?
cum pot sa vad ce este in dosar(sa-l citesc) fara doamna avocat(dinsa este ocupata), am acest drept nu?
unde trebuie sa ma adresez?

imi cer scuze pentru deranj si multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care sper sa le primesc
cu respect,
Cererea de chemare in judecata o puteti preciza si modifica ulterior introducand in cauza persoanele cu care intelegeti sa va judecati.
Pentru a consulta dosarul prezentanti-va la registratura instantei cu buletinul si formulati o cerere pentru consultarea acestuia. Aveti acest drept.
Succes.
av.M.Hornea
fiind parte in dosar logic si normal ca puteti studia dosarul si chiar sa faceti copi dupa documentele pentru care aveti interes din dosar.
nu stiu cum este in alte parti dar cred ca tot la fel; in fiecare zi, mai putin vacanta judecatoreasca ce va incepe cu luna iulie si pana in august inclusiv, de dimineata pana la ora 12.00 dupa-amiaza puteti gasi dosarul la arhiva unde aveti judecatoria/tribunalul...(unde s-a inregistrat dosarul),
_cu buletinul dvs. si luati o cerere tip de la xerox sau faceti de mana o cerere in genul: domnule presedinte, subsemnatul...., identificat cu BI/CI seria......, nr........, eliberat de............, la data de..........., va rog a-mi aproba studierea dosarului nr.......................al JUDECATORIEI (localitatea dvs.). data...... semnatura.......

_dupa ce vi se da dosarul il puteti studia dvs. in liniste acolo, nu va grabeste nimeni si puteti chiar sa va notati ce este in el. eu personal ma duc din cand in cand la dosar deoarece am avut mai multe probleme cand nu am mai gasit actele depuse la dosar asa ca ma duc periodic si verific.
_v-am spus pentru mai tarziu cand se vor depune si de partea adversa acte sau chiar incheieri de sedinte puteti solicita si copi dupa acestea.
_fiti atent ca inainte cu vreo saptamana de termen si inca o saptamana, doua (depinde) dupa termen dosarul nu se va afla la arhiva pentru studiu deoarece se afla inca pe la grefieri --- asta ca sa stiti pe viitor.
_la dosar puteti depune oricand acte, cereri...orice dar va sfatuiesc sa conlucrati cu avocatul dvs. ca in primul rand il platiti si in al doilea rand ei stiu cel mai bine ce si cum se face; discutati cu acesta despre orice legat de dosarul dvs., sa nu va fie rusine si chiar daca aveti nelamuriri puerile discutati cu acesta.
spre ex. eu chiar ii duc scris avocatului meu ceea ce consider eu pt. ajutarea cauzei mele si chiar ma ia in serios ca pana la urma cine stie cel mai bine cauza? nu cel care este implicat in ea? bine...nu e valabil pt. toti doar pentru cei ce se implica si dansi la randul lor si chiar sper ca in ziua de azi nu mai suntem ignoranti si asteptam de la avocat chiar marea cu sarea si ne mai si interesam personal si nu doar asteptam mura in gura. =D>

multa bafta va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apelul: comunicarea motivelor, obligativitatea angajãrii unui avocat, depunerea întâmpinãrii comerciantu comerciantu un proces cistigat in stadiul de ,,fond,, piritul a facut ,,apel,, (10/01/2014) intrebarea mea este cind voi primi comunicarea din partea judecatoriei ? pentru ... (vezi toată discuția)
Pacaleala si nici nu e 1 aprilie spiridon vasilica spiridon vasilica Fiica mea a facut de curand(aproape o luna) 18 ani si a depus actele pentru schimbarea CI , pe 13 iulie.Aveam nevoie de hatararea de partaj legalizata, eu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a consulta un dosar prietenulomului prietenulomului Am deschis un proces civil \\"pretentii\\". Piritii nu au angajat un avocat , totusi un avocat prieten al acestora a consultat dosarul . Am cunostinta despre ... (vezi toată discuția)