avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de a consulta un dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de a consulta un dosar

Am deschis un proces civil "pretentii". Piritii nu au angajat un avocat , totusi un avocat prieten al acestora a consultat dosarul . Am cunostinta despre acest lucru chiar de la piriti , care au si primit o intimpinare formulata de catre acel avocat (pe care nu au depus-o). Nu au dat acestuia delegatie , imputernicire , nimic . Deoarece avocatul cu pricina este cunoscut in judecatorie , a reusit sa convinga sa i se dea dosarul . Este legal ? Ce masuri pot lua ? Ma gindesc ca oricine de pe strada se poate duce acolo si consulta ce dosar doreste .
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 02:40, 30 August 2013

Daca sunteti sigur ca in dosarul respectiv nu exista imputernicirea avocatului cu mentiunea "studiere dosar" , atunci avocatul putea consulta dosarul si fara a face o ilegalitate, astfel:

"Paratii cu pricina" s-au dus la arhiva judecatoriei insotiti de avocat si au solicitat dosarul, apoi avand alaturi de ei avocatul s-au uitat in dosar.

Astfel avocatul a putut studia dosarul.

Este o practica curenta si nu este absolut nimic ilegal.

In mod normal dosarul putea fi studiat doar dupa depunerea unei imputerniciri avocatiale(delegatii),dar este posibil ca partea respectiva sa vina insotita la arhiva de av si sa solicite dosarul personal legitimandu-se cu CI.O eventuala plangere a dvs nu are sorti de izbanda in lipsa unor probe,fiind evident ca daca situatia a fost asa cum o descrieti dvs grefierul din arhiva nu ar recunoaste.Oricum dvs nu ati fost prejudiciat in nici un fel,exista si varianta ca partea adversa sa incerce sa va impresioneze cu o poveste ref la ce av influent are angajat,tactica psihologica des intalnita.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Piritii NU au insotit acel avocat la arhiva . Piritii nu au dat imputermicire acelui avocat . Cit despre faptul ca incearca sa impresioneze , sa incerce in alta parte . Dosarul a fost studiat fara incuviintarea piritilor . Ok . Am inteles acum ! Oricine de pe strada se poate duce sa-si vire nasul in dosare . Am documente redactate de catre acel avocat , documente care nu ar fi putut fi redactate documentat dara cu ar fi studiat dosarul . Dar asa cum ama spus : haos , debandada....cica justitie . Dar nu avem incotro , asta este situatia .
prietenulomului a scris:

Piritii NU au insotit acel avocat la arhiva .

... cum puteti afirma cu certitudine acest lucru?!?!?!?

... oare ati facut panda in fata arhivei 24 h din 24 h... ?!?!?

:-/:-/

Faceti un exercitiu pentru a vedea daca asa este cum spuneti:
Oricine de pe strada se poate duce sa-si vire nasul in dosare
: incercati dvs. sa solicitati la arhiva un dosar oarecare, in care nu aveti nicio calitate... vi-l da la studiu sau nu?

Daca de la arhiva o sa vi se permita sa va uitati in acel doar, [b]repet in care dvs. nu aveti nicio calitate, atunci o sa puteti face afirmatiile cu privire la acel "haos, debandada in justitie" .

Da . Este haos si debandada . Nu , nu am facut pinda dar din informatiile culese si verificate , este absolut sigur ce am afirmat . Nu intrebati cum am verificat . Secret profesional .

Pate m-am exprimat gresit sau am exagerat ...dar.............aveti dreptate ! Cum sa fie debadada cind se ia spaga cu sutele de mii de euro ? Este chiar ordine . Debandada incepe de la 10 - 15 milioane in sus .
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
prietenulomului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala sau imputernicire avocatiala pentru consultare dosar? ionu roman ionu roman Daca doresc sa consult un dosar dintr-o arhiva intr-un dosar civil, procura pe care mi-o da partea din dosar trebuie sa fie notariala sau e suficienta procura ... (vezi toată discuția)
Studiu dosar cerebel33 cerebel33 Buna ziua, in calitate de parat intr-un dosar civil,am mers de nenumarate ori la arhiva judecatoriei unde se afla dosarul si nu am putut sa-l studiez pe motiv ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a consulta dosarul civil în condiţiile legii cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o problema cu care ma confrunt, la care doresc un sfat. Am un dosar civil (partaj judiciar - succesiune), la care incheierea de sedinta ... (vezi toată discuția)