avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pacaleala si nici nu e 1 aprilie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pacaleala si nici nu e 1 aprilie

Fiica mea a facut de curand(aproape o luna) 18 ani si a depus actele pentru schimbarea CI , pe 13 iulie.Aveam nevoie de hatararea de partaj legalizata, eu fiind tutorele iar imobilul revenindu'mi mie. Nu am constientizat asta, fapt ce a dus ulterior la o gramada de neplaceri si greutati in a'mi rezolva problemele.
Fapt ce m'a determinat sa apelez la un avocat , pentru ca timpul meu nu'mi permite sa umblu iar dupa hartoage.
I'am inmanat actele avocatei pe 15 iulie si mi'a zis ca in 10 zile am hotararea de partaj legalizata
A trecut insa aproape o luna si avocata mi'a zis ca nu a reusit sa obtina legalizarea
Am impresia ca ma cam duce cu presul si nu de alta dar i'am dat si 300 ron pentru toata treaba asta
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 00:55, 19 August 2011

mi'a zis ca nu a reusit sa obtina legalizarea


Cu motivarea ca ?
Daca dosarul dvs. este mai vechi, daca este la una din instantele care nu au arhivele vechi in acelasi loc cu sediul lor (caz in care numai aducerea dosarului din arhiva poate sa dureze ceva vreme), daca programul de vacanta al arhivei/registraturii respectivei instante este destul de restrans, atunci ... sunt gramezi de motive pentru care nu s-a putut obtine legalizarea (incepand, bineinteles, cu motivul pentru care unii avocati dezvolta un real "talent" = vai cum sa nu? se rezolva! repede! versus: s-a rezolvat! nu se poate!).


Buna ziua!
Asa este, cu atat mai mult cu cat tot la serviciile dumneai am apelat pentru pensia alimentara a fiicei mele,deoarece, implinind varsta majoratului ii va fi sistata pensia. Mi'a luat asadar dintr'un foc 1000 de ron cu ambele probleme,caz in care in niciuna nu se vede vreo urma de implicare .La un moment dat se vor rezolva, dar baiul este ca fiica mea are pe 20 august examen la scoala de soferi iar CI ii este expirata din iulie. .Nu stiu daca se va putea prezenta cu cel vechi la examen.
Iar doamna avocat stie toate astea si mi'a zis ca se rezolva in 10 zile care s'au facut de'acu 30.
De un singur lucru n'a uitat dumneai: sa se asigure ca onorariul ii intra intai in buzunar, restul...sa astepte.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni , eu insa m'am cam fript si culmea e a doua oara cu aceasta av
Buna ziua ,,nu stiti vro institutie care pedepseste avocati pentru asa ceva ,,si eu am patit la fel cu actuala avocata ,,suntem pe rol in instanta cu un proces de anul trecut si i-am dat 3000 de lei pina acum mi-a dat o chitanta de 1200 si restul pauza ,,deci intrun an de zile nu am avut nici o infatisare la tribunal ,,dar mi-a venit acasa o hotarire care trebuie sa o pun pe rol cu jumate de din valoarea ei care scrie negru pe alb ca s-a suspendat sedinta din cauza neprezantari partilor ,,noi prezentindune la tribunal ,,si trimitindune doamna avocata acasa ca nu este nevoie de noi ,,,asa ca nu sunteti singur ,,noi suntem cu aceasi cauza la al trilea avocat ,,,succes
eu nu am primit nici o data chitanta de la avocat si procese am avut cu duiumul,
Ce acte i-ati dat avocatei? Mergeti la judecatorie si cereti dosarul din arhiva sa vedeti ce acte sunt in el.
Cel mai bine este sa cereti dumneavoastra legalizarea, direct la judecatorie. Nu dureaza mult si costa foarte putin: 2 lei taxa de timbru si un timbru judiciar de 0,15 lei. Cererea se depune la registratura judecatoriei inpreuna cu chitanta taxei de timbru si cu timbrul judiciar. In cateva zile aveti hotararea legalizata.

Alte discuții în legătură

Nelamurire stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua inca o intrebare ,,sunt in proces cu un loc de casa uzcapiune si platesc o chitanta de 1200 pe care imi da bon ,unca 700 care nu mai imi da bon ,si ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judecatoreasca ioana2525 ioana2525 Am fost la tribunal pentru legalizare. Doamna de la ghiseu [b]nu foarte amabila[/b] mi a zis ca nu se numeste legalizare ci titlu exacutoriu si nici actele cu ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)