avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demersurile care trebuiesc initiate pt a putea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demersurile care trebuiesc initiate pt a putea construi un acoperis pe ap. proprietate privata

Locuim intr-un bloc la ultimul etaj ,si as vrea sa stiu pasii care trebuie sa-i urmam pentru a putea construi legal un acoperis deasupra apartamentului nostru. Vecinii din fata au proiectul pentru toata terasa blocului si doar ei au acoperis. Ma intereseaza daca trebuie sa construiesc conform proiectului avut de ei sau mai am si alte posibilitati? Am auzit ca s-ar putea ridica un acoperis fara proiect dar sa nu fie mai inalt de un metru. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:13, 20 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand trebuie sa obtineti o autorizatie de construire, pe baza unu poriect.
Consider ca trebuie sa aveti si acordul majoritatii proprietarilor de apartamente din imobil, intrucat terasa imobilului este inclusa in dependintele comune si constituie o coproprietate fortata si perpetua.
Daca o parte din terasa de deasupra apartamentului meu a fost cumparata o data cu apartamentul respectiv,aparand ca atare in contract vanzare cumparare(bloculetul are 6 apartamente)mai am nevoie de aprobarea celorlalti proprietari pentru a construi pe terasa-aceasta fiind proprietate si nu parte comuna?Ce acte ar fi necesare pentru construirea unui apartament-(blocul este cu fundatie p+2 etaje) pe terasa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt diferențele între ,,coproprietate forțată și perpetuă'' și ,,proprietate exclusivă''? EdwardX EdwardX Buna ziua! As fi interesat sa aflu care sunt diferentele intre coproprietate fortata si perpetua si proprietate exclusiva. Este vorba despre 2 apartamente ... (vezi toată discuția)
Mansarda in podul blocului pillfed_guitar pillfed_guitar Buna ziua, Ma numesc Adrian, am 23 de ani. Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 9 etaje. Acoperisul acestui bloc este tip \\"in doua ape\\", adica ... (vezi toată discuția)