On 2004-06-17 13:54, fatalyty wrote:
este asa ?
?
?
?
]Problema este complexa.
1. starea de recidiva nu intra in discutie deoarece:
-starea de recidiva este atrasa doar de condamnnarile mai mari de 6 luni;
-ulterior condamnarii din anul 2000 a intervenit gratierea prin legea 543 din 2002care nu inlatura total consecintele condamnarii);
-fiind condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei aceasta inseamna un termen de reabilitare de 2 ani si 6 luni care incepe sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
2.Pedeapsa in cazul concursului de infractiuni este stabilita potrivit art Art. 34. din Codul Penal- În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte, iar dintre acestea se aplică pedeapsa, după cum urmează:
a) când s-a stabilit o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă şi una sau mai multe pedepse cu închisoare ori cu amendă, se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă;
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar când acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la 5 ani;
c) când s-au stabilit numai amenzi, se aplică pedeapsa cea mai mare, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar dacă acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la jumătate din acel maxim;
d) când s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se poate adăuga amenda, în totul sau în parte;
e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, potrivit dispoziţiei de la lit. b), la care se poate adăuga amenda, potrivit dispoziţiei de la lit. c).
Prin aplicarea dispoziţiilor din alineatul precedent nu se poate depăşi totalul pedepselor stabilite de instanţă pentru infracţiunile concurente.
La stabilirea in concret a pedepsei vor fi luate in considerare toate circumstantele reale sau personale in care a fost comisa fapta.
Te pot condamna inca o data cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei numai daca prejudiciul a fost recuperat.
In limita timpului disponibil voi reveni cu conditia sa detaliezi pe cat se poate fapta si activitatea infractionala anterioara.
ce consecinte ar avea in Romania,incercarea de trecere a frontierei (Olanda spre Anglia) sub o identitate falsa,eventual acte de id. italiene (ca sunt la moda) asupra persoanei care savarseste fapta?1.daca este descoperita in Olanda? si 2.daca este descoperita de catre vamesii englezi?sunt situatii diferite cu consecinte diferite?
Ideea este ca desi ai calcat pe bec destul de urat poti scapa relativ onorabil .
Avand in vedere ca pentru pedeapsa din anul 2000 s-a implinit termenul de reabilitare (din cele spuse de tine nu rezulta data la care ai savarsit noua infractiune , deci presupus ca esti reabilitat de drept) ai sanse destul de mari sa primesti o pedeapsa cu suspendare.
Ca o sugestie pentru atingerea acestui obiectiv iti recomand sa achiti suma delapidata si sa te colaborezi cu oragnele de cercetare si urmarire penala.
Cu stima
Av. Tomescu Daniel