Sustragere bani din casa de marcat, încetare contract de muncă cu acordul părților. Acum șeful cere mai mulți bani decât s-au luat și amenință cu plângerea penală, cum se poate rezolva situația?
Soția mea are o problema, cred eu destul de grava. Timp de un an a lucrat ca asistent medical la o clinica de stomatologie unde făcea de toate de la femeie de serviciu, asistent medical si incasa bani de la clienți. În contractul de munca era angajata doar ca asistent medical si atribuții de serviciu conform anexei 1 care nu era anexata la contract.
Era plătită la ora cu salariu mai mare decât era prevazut în cartea de munca dar cu toate acestea de multe ori își lua banii cu întârziere sau nu ii mai lua pe motiv ca nu erau încasări.
Având în vedere toate cele mai sus menționate, fără sa se gândească la repercursiuni s-a apucat și a luat în mai multe rânduri diferite sume de bani din sertarul unde erau adunați banii încasați de ea și de celelalte asistente și medici. Ca sa nu fie depistata scotea zetul și reintroducea din nou toate sumele, mai puțin suma însușit, astfel ca la sfârșitul zilei nimeni nu bănuia nimic. După 3 luni șeful ei și-a dat seama și a dat-o afara prin desfacerea contractului de comun acord. Tot atunci am aflat și eu ce s-a întâmplat.
Inițial a spus ca nu are nici o pretenție, dar s-a plâns de faptul ca băgând toate încasările de 2 ori pe zi i-ar fi făcut o paguba de 20.000 lei. Soția a spus ca nu a luat decât maxim 5000 lei.
Seful ei a filmat-o fără știrea ei când a dat-o afara și a amenintat-o ca dacă va recunoaște ca a luat banii nu va depune plângere împotriva ei iar dacă nu va recunoaște va chema politie, motiv pentru care soția mea a recunoscut verbal în timp ce era filmata.
După o luna șeful soției s-a răzgândit, a chemat-o la birou a amenințat-o ca o baga la închisoare ca îmi voi pierde și eu serviciul și casa și tot dacă nu ii dam 20.000 lei, Au trecut 4 luni de la demisie și de atunci ne tot pistoneaza sa ii restitui banii. Eu am avut o intervenție medicala în Franța recent și nu dispunem de 20.000 lei, cu toate acestea i-am dat 200 euro. Nici ultimul salariu soția mea nu l-a luat.
Acum ne amenință că dacă nu ii dam banii într-o luna depune plângere împotriva soției pentru delapidare.
Avem 2 copii mici și suntem oameni buni, nu trebuia sa se întâmple asta. Plus ca eu sunt bolnav, am o formațiune tumorala recent tratata în Franța și chiar nu dispunem de acești bani. Ce pot sa fac? Va rog sa ma ajutați!!!
Ar fi indicat sa rezolvati amiabil problema si sa achitati prejudiciul. Daca se depune plangere penala, sotia dvs risca sa fie trimisa in judecata si condamnata.
Dar fapta ei este delapidare sau furt?
Și cum sa rezolvam amiabil dacă el vrea o suma atât de mare într-un timp atât de scurt? Plus ca m-am interesat la o firma de contabilitate care a spus ca se poate clarifica problema cu zetul introdus de 2 ori pe zi întrucât ținând cont ca sunt aceleași sume în aceeași ordine. Și el știe acest lucru, cu toate acestea vrea 20.000
Furt sau delapidare?
danielbks
Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog ... (vezi toată discuția)