"perimarea" se poate aplica in conditiile in care termenele de judecata sunt din 3 in 3 luni ? si nu din luna in luna? cum ar fi normal ( ba mai mult a fost si o greva judecatoareasca care a lungit treaba candva?)
"perimarea" se calculeaza la o singura instanta?
sau per total proces cu toate instantele si recursurile posibile, in lungimea lor?
Perimarea intervine numai din vina partilor nu si a instantelor judecatoresti.
Perimarea este reglementata in codul de procedura civila in art. 248-254 si reprezinta o sanctiune procedurala al carei efect este stingerea activitatii judiciare ca urmare a ramanerii in nelucrare a litigiului, din vina partii, timp de 1 an in materie civila, timp de 6 luni in materie comerciala, precum si in timpul executarii silite.
Perimarea este o sanctiune ce intervine in cazul nerespectarii cerintei de a exista continuitate intre actele procedurale si consta in stingerea procesului in faza in care se gaseste.
Acordarea de termene mai mari de o luna nu poate duce la stingerea unui litigiu, intrucat intre actele efectuate in cauza exista continuitate. De regula, perimarea opereaza in cazul unor litigii suspendate, nu in cazul unor litigii aflate pe rol.
Litigiu de munca
sirbudenisse
Buna ziua
am actionat in instanta societatea la care lucram in anul 2011.Niciuna dintre parti nu s-a prezentat.In temeiul art.242 alin.1 pct.2 C.pr.civ. s-a ... (vezi toată discuția)