avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune teren constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune teren constructii

ce se intampla cu terenul concesionat pt constructii dupa trecerea termenului de 45 de ani? terenul se afla in proprietatea privata a comunei. cand si cum pot deveni proprietar pe teren? daca as cere sa mi ser vanda terenul din pret se va scadea redventa platita pana la acest moment?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 01:14, 20 Iunie 2010
In nici un caz. Redeventa reprezinta plata dvs. pentru ca ati utilizat acel teren. Daca acel teren, este in proprietarea privata a u.a.t., puteti formula o cerere de cumparare, iar in cazul in care Consiliul local isi va insusi cererea formulata, dvs. veti beneficia de un drept de preemptiune pentru cumpararea acelui teren, daca ati edificat cladiri pe acesta.
legea nr. 215/2001
" ART. 123
(1) Consiliile locale şi consiliile judeţene hotărăsc ca bunurile ce aparţin domeniului public sau privat, de interes local sau judeţean, după caz, să fie date în administrarea regiilor autonome şi instituţiilor publice, să fie concesionate ori să fie închiriate. Acestea hotărăsc cu privire la cumpărarea unor bunuri ori la vânzarea bunurilor ce fac parte din domeniul privat, de interes local sau judeţean, în condiţiile legii.
(2) Vânzarea, concesionarea şi închirierea se fac prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), în cazul în care consiliile locale sau judeţene hotărăsc vânzarea unui teren aflat în proprietatea privată a unităţii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate construcţii, constructorii de bună-credinţă ai acestora beneficiază de un drept de preempţiune la cumpărarea terenului aferent construcţiilor. Preţul de vânzare se stabileşte pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local sau judeţean, după caz.
(4) Proprietarii construcţiilor prevăzute la alin. (3) sunt notificaţi în termen de 15 zile asupra hotărârii consiliului local sau judeţean şi îşi pot exprima opţiunea de cumpărare în termen de 15 zile de la primirea notificării." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren stilneed stilneed buna ziua.am primit un teren in concesiune si se zvoneste ca sa dat o lege cum ca pamanturile concesionate se dau in proprietate.este adevarat?multumesc ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste pretul unui teren de catre primarie Buna seara ,am un teren in sectorul 1 si doresc sa-l achizitionez am mers la primarie am primit ok pentru cumparare si actele necesare ,rugamintea mea este ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sau concesiune spatiu din domeniul privat? legislatie/ licitatie-cat mai urgent posibil Primaria Hlipiceni Primaria Hlipiceni Buna ziua, am dori sa stim unde se incadreaza [b]inchirierea[/b] unui spatiu din [b]domeniul privat[/b]. cu destinatie farmacie. Trebuie facuta licitatie? in ... (vezi toată discuția)