avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se stabileste pretul unui teren de catre primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se stabileste pretul unui teren de catre primarie

Buna seara ,am un teren in sectorul 1 si doresc sa-l achizitionez am mers la primarie am primit ok pentru cumparare si actele necesare ,rugamintea mea este daca m-a puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema: -inainte sa depun actele as dori sa stiu cum calculeza primaria valuarea mp ,ce pret aproximativ ar putea primaria da unui teren care nu are gaza ,apa,canalizare si este situat in bucuresti noi , am intrebat la primarie dar nu au vrut sa spuna ,problema este daca imi vinde terenul la pretul pieti sau un pic mai jus nu mai are nici un rost sa fac demersuri.Multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:59, 12 Ianuarie 2011
Pretul este stabilit de catre expertul evaluator si este la valoarea de piata. Depinde cum intelege consiliul local sintagma "Pretul de vanzare se stabileste pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local sau judetean, dupa caz. "
Stiam ca vine un inspector al primariei care are un tabel dupa care calculeaza conform OG 81/2003 care reglamenteaza acest lucru adica vinzarea terenurilor aflate in patrimoniul primariilor,expertul evauator nu intra in calcul pentru ca terenul nu este domeniu public.
L 215/2001
Art. 123. - (1) Consiliile locale si consiliile judetene hotarasc ca bunurile ce apartin domeniului public sau privat, de interes local sau judetean, dupa caz, sa fie date in administrarea regiilor autonome si institutiilor publice, sa fie concesionate ori sa fie inchiriate. Acestea hotarasc cu privire la cumpararea unor bunuri ori la vanzarea bunurilor ce fac parte din domeniul privat, de interes local sau judetean, in conditiile legii.
(2) Vanzarea, concesionarea si inchirierea se fac prin licitatie publica, organizata in conditiile legii.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), in cazul in care consiliile locale sau judetene hotarasc vanzarea unui teren aflat in proprietatea privata a unitatii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate constructii, constructorii de buna-credinta ai acestora beneficiaza de un drept de preemptiune la cumpararea terenului aferent constructiilor. Pretul de vanzare se stabileste pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local sau judetean, dupa caz.
(4) Proprietarii constructiilor prevazute la alin. (3) sunt notificati in termen de 15 zile asupra hotararii consiliului local sau judetean si isi pot exprima optiunea de cumparare in termen de 15 zile de la primirea notificarii.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune teren constructii s_mari s_mari ce se intampla cu terenul concesionat pt constructii dupa trecerea termenului de 45 de ani? terenul se afla in proprietatea privata a comunei. cand si cum pot ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren stilneed stilneed buna ziua.am primit un teren in concesiune si se zvoneste ca sa dat o lege cum ca pamanturile concesionate se dau in proprietate.este adevarat?multumesc ... (vezi toată discuția)
Procedura diferita de atribuire a unui teren, conform unei hcl MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR de ce atunci cind o persoana fizica doreste sa cumpere terenul pe care este construita casa proprietate personala pe care o detine de mai bine de 20 de ani, ... (vezi toată discuția)