avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi o hotarire judecatoreasaca titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi o hotarire judecatoreasaca titlu de proprietate?

Mai exact poate fi cineva trecut la rol de la primarie in baza unei hotariri judecatoresti?Tine aceasta rol de titlu de proprietate? Sau in baza ei trebuie sa obtii,,Ordinul prefectului sau alt act".A fost comisa o ilegalitate?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 14:48, 23 Iunie 2010
O hotarare judecatoreasca poate tine loc de titlu.
Anumite tipuri de hotarari judecatoresti insa nu pot tine loc de titlu.
Depinde, dati-ne mai multe detalii.
Depinde...daca in acea hotarare scrie ca "obliga comisia locala sa intocmeasca documentatia necesara emiterii TP, iar Comisia judeteana sa emita TP", acea hotarare nu tine loc de titlu de proprietate, cu atat mai mult daca in ea nu sunt determinate amplasamentul si vecinatatile terenului...
De regula instantele obliga comisiile locale si judetene de fond funciar sa elibereze titluri de proprietate. In cazul in care in sentinta respectiva se dispune si intabularea dreptului de proprietate, atunci aceasta tine loc si de titlu de proprietate. Insa daca dvs spuneti ca ar trebui sau nu eliberat ordinul prefectului inseamna ca ve referiti la terenul aferent unei case care trece in proprietatea cuiva. va rog sa detaliati din dispozitivul sentintei.
adutescu a scris:

O hotarare judecatoreasca poate tine loc de titlu.
Anumite tipuri de hotarari judecatoresti insa nu pot tine loc de titlu.
Depinde, dati-ne mai multe detalii.

O hotarare judecatoreasca poate tine loc de titlu de proprietate in cazul in care intrun proces de revendicare imobil, asa zisii proprietari au castigat si vin sa ne streseze dupa 30 ani cat am locuit in acest imobil?
Mi-e greu sa cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 vs legea 1/2000 sivik sivik buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti la următoarea intrebare : in cazul in care un teren a fost atribuit unei persoane conform legii18 ,si ulterior ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot intabula proprietatea pentru ca am teren mai mare decat in acte tata_mosu tata_mosu Acum 30 de ani am cumparat o proprietate in intravilan si doresc sa o intabulez.Nu pot deoarece in urma masuratorilor facute acum,reiese ca am cam 70 m2 in ... (vezi toată discuția)