Am avut un frate care a decedat in decembrie 2008. A ramas ca mostenire un apartament dobandit inainte de casatorie .Sotia cestuia nu a fost de acord sa facem impartirea prin notar si am deschis actiune judecatoreasca pentru dezbaterea mostenirii.
In iulie 2009 s-a dat o hotarare judecatoreasca cu drept de recurs prin care familiei noastre ii revenea 2/3 din imobil iar sotiei 1/3 (nu au avut copii).In timp ce asteptam sa treaca termenul in care se putea pune recurs a decedat si sotia fratelui.
O sora a acesteia a deschis actiune judecatoreasca deoarece nu a fost de acord sa mosteneasca numai 1/3 obtinuta de sora ei decedata.Hotararea initiala a ramas definitiva si irevocabila (am platit taxa de timbru si am luat investire ).
Procesul deschis de sora sotiei fratelui dureaza deoarece acum i se cere sa achite taxa de timbru iar ea a incercat sa aduca acte pentru a dovedi ca este un caz social.
Daca acum ar fi de acord cu partea de 1/3 stabilita prin hotararea initiala cum ar trebui sa procedeze pentru a putea vinde apartamentul. (fiecare partea care ii revine)
Mentionez ca sotia fratelui (decedata) are mai multi frati dar nu au revendicat mostenirea nici unul pana acum.Singura care s-a implicat este aceasta sora.
Va multumesc foarte mult.
Trebuie sa renunte la actiune prin declararea in fata instantei la urmatorul termen sau printr-o cerere adresata instantei. Ca sa fiti sigura ca nu veti avea probleme in viitor, va recomand sa asteptati ca instanta sa hotarasca in acest sens.
Succesiune
Elenarom
Referitor succesiune după frate
Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)