avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valorificare-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valorificare-mostenire

Am avut un frate care a decedat in decembrie 2008. A ramas ca mostenire un apartament dobandit inainte de casatorie .Sotia cestuia nu a fost de acord sa facem impartirea prin notar si am deschis actiune judecatoreasca pentru dezbaterea mostenirii.
In iulie 2009 s-a dat o hotarare judecatoreasca cu drept de recurs prin care familiei noastre ii revenea 2/3 din imobil iar sotiei 1/3 (nu au avut copii).In timp ce asteptam sa treaca termenul in care se putea pune recurs a decedat si sotia fratelui.
O sora a acesteia a deschis actiune judecatoreasca deoarece nu a fost de acord sa mosteneasca numai 1/3 obtinuta de sora ei decedata.Hotararea initiala a ramas definitiva si irevocabila (am platit taxa de timbru si am luat investire ).
Procesul deschis de sora sotiei fratelui dureaza deoarece acum i se cere sa achite taxa de timbru iar ea a incercat sa aduca acte pentru a dovedi ca este un caz social.
Daca acum ar fi de acord cu partea de 1/3 stabilita prin hotararea initiala cum ar trebui sa procedeze pentru a putea vinde apartamentul. (fiecare partea care ii revine)
Mentionez ca sotia fratelui (decedata) are mai multi frati dar nu au revendicat mostenirea nici unul pana acum.Singura care s-a implicat este aceasta sora.
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 05:59, 20 Iunie 2010
Trebuie sa renunte la actiune prin declararea in fata instantei la urmatorul termen sau printr-o cerere adresata instantei. Ca sa fiti sigura ca nu veti avea probleme in viitor, va recomand sa asteptati ca instanta sa hotarasca in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doresc o parere autorizata asupra urmatorului aspect: ... vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua! Doresc o parere autorizata asupra urmatorului aspect: Fratele meu a achizitionat un apartament iar mama noastra i-a achitat 75% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)