avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acceptul vecinilor pentru racordare la gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acceptul vecinilor pentru racordare la gaz

chirias la stat; incalzirea in iarna asta ,facinduse electric la mine ,am platit 3500ron,am reusit sa fac rost de bani pentru racord gaze dar asociatia care este formata din 14ap.(bloc vechi,1ap.=150mp)nu sunt de acord.de mentionat ca pana in anul 2005 am avut gaze dar au trecut la coloana separata si am ramas fara gaze ca pe mama nu au instiintato ,si nici nu aveam bani atunci.de mentionat ca locuim la mansarda blocului(12mp pe contract si 24mp ocupati abuziv ,uscatoria blocului,intrarea fiind separata).am si eu 2intrebari-1cum as putea sa iau acordul de la ei in ciuda faptului ca nu sunt de acord.2-cum as putea sa sa trec uscatoria pe contractul meu avand in considerare ca de 35ani ei nu au participat la cheltuielile reparatiei acesteia,cu nimic. astept orice ajutor....
Furnizorul de gaz de la noi a solicitat doar acordul scris al proprietarului coloanei noi si nu a tuturor proprietarilor. Pe o scara este proprietar de coloana o doamna care a incasat fara nici o chitanta cate 100 euro de la fiecare nou solicitant pentru ca dansa a cheltuit pentru acea instalatie. A mers la notar si a dat acordul fiecarui vecin cand acestia au solicitat si-au platit. Pe alta scara proprietar este asociatia si s-a incasat, cu chitanta, de la fiecare nou solicitant cate 150 lei. A fost suficient acordul scris semnat si stampilat de presedinte fara a se mai merge la notar.
Dv cine va solicitat, cine va cerut sa aveti acordul tuturor vecinilor pentru a va racorda la instalatia noua de gaz?
a fost o singura persoana care era proprietara coloanei dar in momentul cand ceilalti si-au bagat gaz, automoat au devenit coproprietari ai coloanei. cei de la distrigaz mi-au dat un tabel pe care scrie;"TABEL CU INVESTITORII COLOANEI PENTRU SEPARAREA CONSUMULUI DE GAZE NATURALE"....platind persoanei care a montat coloana ceilalti nu au deveni investitori? iar la sfarsitul tabelului scrie:"DECLAR PE PROPRIE RASPUNDERE CA AM DEPUS ACORDUL "TUTUROR"#-o INVESTITORILOR.........IN CAZUL IN CARE APARE O NOTIFICARE DIN PARTEA INVESTITORILOR......SUNT DE ACORD SA MI SE SISTEZE FURNIZAREA GAZELOR,X-(PANA LA REZOLVAREA RECLAMATIEI.la cata nebunie au in cap pensionarii din blocul meu parca vad ca bag gazele si dupa 2-3zile raman fara.:stunned: ce sa fac?
Am doua comentarii aici:
1. Dv spuneti ca pensionarii sunt nebuni si-o tineti asa. Poate le-ati spus-o si lor si-atunci e clar ca nu discuta si nu va ajuta.
2. Daca totusi vreti sa va racordati la gaz mergeti la cel care a cheltuit initial cu instalatia. Platiti-i acestuia cat vrea si mergeti cu el la notar sa va dea acceptul. Apoi mergeti la furnizorul de gaz cu documentul. Nu o sa ramaneti fara gaz. Vecinul care ia banii nu are decat sa-i imparta cu ceilalti.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat petru solutionarea unei probleme elsa28 elsa28 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am instalat centrala termica de apartament in 2001 , fiind prima persoana care a instalat centrala pe ... (vezi toată discuția)
Contorizare gaze dinamoviada dinamoviada Buna ziua,suntem un grup de 11 apartamente si dorim sa ne bransam la teava de gaze a vecinilor din bloc,bineinteles despagubindu-i pe acestia iar presedintele ... (vezi toată discuția)