Buna ziua!
Am o rugaminte mare la dv si as vrea sa ma puteti sfatui ce ar trebui sa fac cu intretinrea de la apartam meu ca eu refuz sa platesc ce nu am consumat.
Administratora de cand m-am mutat din 2008 septembrie imi impune sa platesc pe fiiecare luna cate 15, 18, 12 mc cubi, nu ce imi arata apometrele mele din casa.Am numai apa rece fiindca blocul nostru nu are apa calda, problema este ca fostii proprietari cand au vandut apartam au venit la notar cu hartie dela administrator ca are toate datoriile la zi , acum imi spune administratora ca ei au pacalit-o cu indexul si de fapt era alt cubaj in casa, dar eu am chemat-o cand m-am mutat si a citit apometrele,iar administratoranu mi-a spus ca nu a citit apometrel lor inainmte de a da hartia lor si imi calcula pe cheltuieli depersoana cate 130 lei , adica cu 100 de lei mai mult decat la ceilati locatari cu aceleasi nr de camere si cu 2 persoane , iar ea nu vrea sa imi rate registru de casa efectiv sa vad si cubajul inregistra de ea. Recunoaste abia acum ca a gresit dar nu poate repara nimic, de ex eu nu am sta pe lunile de vara in 2009 de loc in Bucuresti si sunt 60 de mc de apa nami acolo care eu nu i-am folosit si nu dorete sa mii scada. Ce pot sa fac ? unde pot sa merg sa depun plingere? unde pot sa merg sa fac sesizare pt un contro contabil la aceasta individa , sunt peste 160 mc de cand m-am uta si ma obliga sa ii plates si plus penalizarile pt ce?
Atunci de ce mai avem apometre in casa?
De ce la mine imi refuza indexurile sounand ca eu nu i le-am dat si , obligat si fortata am adus-o si in casa sa citersaa apoemtrele si nic acum nu vrea sa imi recalculeze ca nu se poate ?!
Ce pot s fac sunt dfisperata!
Multumesc pt intelegere!
nuami prin hotarare judecatoreasca se poate.. o puteti pune si in discutia asociatiei de proprietari si o relcamati la OPC si peste tot unde este necesar
Scuze pt scris , am probleme cu tastura!
Am mai discutat si cu alti vecini , dar spun ca si ei au facut reclamatii si ca are relaii si nu are nimeni ce sa faca?
As vre sa intreb , chiar exista asociatii de prorietari fara registru si noi nu avem voie sa il vedem?
Stiu ca o asociatie de proprietari este non profit si ca ei isi iau salarii din ce ii platim noi?
Problema ca si cenzori si presedntele sunt pe mina cu ea, ca altfel nu imi pot explica si refuza sa discutam acolo la administratie ca nu vrea sa stie toata lumea problema asta, ca o putem rezolva civilizat si ma minte asa cu lunile si nu imi recalculeaza
Sunt peste 1500 ron calculati de mine cu penalizari care nu ar trebui s a-i suport eu.Este inselaciune si furt ce ace ea, chiar nu exista un Tepes in tara asta, chiar numai suntem protejati de lege?De ce spun asta?
Mai am o problema legata tot de blocul asta in care eu am vut sa cumpar un apartam la mansarada si noi ca locatari am avut un discount daca am fi cumparat , dar aceeasi administratora care a facut tot feul de afaceri , a semnat cu o firma de sarlatani care ne-au pacalit pe noi toti si toata lumea aluta in brate imposibilul de rezolvat problema ciu infractoarea sata.Are cate o ora in doua zile pe sptamana , pt administratia noastra ea o gramada de bani si fura si inseala.Chiar sunt disperat cu asemenae femeie ca ma rog de ea de 1 an jumata ca trebuie sa recalculeze si mi spune ca recalculeaza mc dar nu vrea penalizarile
Aveti dreptul sa contestati suma de pe lista de plata in termen de 10 zile de la afisare. Ati facut contestatie scrisa la presedinte?
Ati participat la adunarea generala? Acolo puteti sa va alegeti alt presedinte, comitet, cenzor daca acestia nu-si fac treaba. Administratorul este angajatul dumneavoastra.
Afacerile, asa cum spuneti dv, cu sarlatanii si mansarda nu le face administratorul. Nu administratorul vinde mansarde. Vedeti ca aceste lucruri tin de proprietari, de adunarea generala, presedinte si comitet.
Aveti posibilitatea sa sesizati primaria pentru a va ajuta.
Buna sear !
Multumesc pt atentia acordata si cuze ca nu v-am araspuns mai repede la intrebarile dvs!?
Lucrez de dimineata pina seara si mai greu intru pe forum.Nu am stiut ca trebuie sa fac scris in 10 zile ca nu m-a invata nimeni si am facut de doaua zile plingere catre presedinte si acel cenzor prin posta recomandata sa nuami spuna ca ei nu pot sa imi dea nr de inregistrare si stampila sa imi puna la sesizarea pe care am facut-o catre aceasta administratie.
Astept sa imi imi exlice in scris dfe ce numai eu ca stau singura cu copilul imi introduce mai mult la plata pe cheltuieli nr de persoane si am si cate 11 mc de apa rece in acelasi luna iar penalizarile de cand eu am refuzat sa le mai platesc intretinerea pina imi recalculeaza tot ce mi-a introdus in plus nu imi pot da seama cu le aplica la sume.Mai o nelamurire , este legal ca ea sa nu ai ba un registru in care sa nu tina evidenta cu ce incaseaza ealuna de luna de la locatari si imi spune ca doar pe calculator?
Este legal asa ceva?
Sa nu imi poata arata cat am trecut eu inregistrea pe fiecare luna?
Plus ca eu consum aproxim 4 mc pe luna rotunjit ca nu consum nici atat si ea imi introduce 18 mc . 25 mc dar este posibil sa imi spuna ca nu ii se paere firesc sa consum atat de putin dar 2 persoane mature i separe firesc sa consume 1 mc pe luna, chiar numai inteleg!?
Siu ca o sa platesc multi bani la expertiza dar as vrea sa o dau pe ea in judecata nu asociatia si pe presedinte si cenzor nu cad va pierede procesul sa imi plateasca toti locatariijudacata care o pierde cu mine si nu vreau sa iese basma curata de fiecare data ca eu m-am saturat de hoata asta.
Mai am o intrebare la dvs !?
la cat timp aeste obligata sa vina in verificare la apometere sa citeasca consumul in apartam la locatari?
De doi ani ea a refuzat sa vina pina aluat-o cu forta un vecin abaia acum sa citeasca si ea apometrele si imi spune ca nu este obligata sa vina!
Este posibil asa ceva?
Spuneti-mi va rog demersurile care sa le fac si ce sa fac ca eu numai stiu unde sa merg prima data1
Multumesc si o seara placuta
Regularizare apometre
maghy
Am platit in anul 2012 mai mult cu vreo 70 de mc apa (cumulat rece,calda). Din ianuarie 2013 am incercat sa rezolv o regularizare la administrator care m-a tot ... (vezi toată discuția)