avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... strasina casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

strasina casei

Streasina casei mele este pusa astfel incat apele din ploi se scurge pe terenul vecinului. Stiu ca acest lucru este interzis de codul civil.Daca ar face o plangere la primarie sau m-ar da in judecata ar avea castig, in conditiile in care timp de mai mult de 50 de ani nu i-au deranjat s-au trezit acum ca nu le mai convine.
Exista termen de prescriptie?

Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 16:13, 20 Iunie 2010
Primaria nu are ce sa va faca.Vecinul in schimb va poate actiona in judecata si chiar va poate cere despagubiri daca apele ce cad pe teritoriul sau i-au provocat daune sau nu poate folosi terenul cum si-ar dori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)
Scurgere streasina pe terenul nostru nicolae_bucur nicolae_bucur Buna ziua, In spatele casei bunicii mele, a fost construita o casa cu etaj, mai mare ca inaltime decat casa bunicii. Streasina acelei case este deasupra ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)