avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul prenatal - cine il plateste + cum se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul prenatal - cine il plateste + cum se calculeaza

As dori sa stiu daca indemnizatia pentru concediul prenatal se acorda de catre angajator si cum/ cand/ de unde isi recupereaza acesta banii.

O alta nelamurire - care este baza de calcul a indemnizatiei pentru postnatal - respectiv ce procent se ia in considerare, la ce venit se aplica si ce impozit i se retine angajatorului (totul tinand de ultimele modificari ale legislatiei).
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:50, 20 Iunie 2010
Concediul medical pentru sarcina si lauzie se plateste integral din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate (FNUASS). Insa, salariatul incaseaza acesti bani, ca si salariul, de la angajator, urmand ca acesta sa-i recupereze de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Calculul se face, la fel ca in cazul oricarui concediu medical, aplicand procentul de 85% mediei zilnice a salariului pe ultimele 6 luni.
Multumesc pentru raspunsuri.

As mai dori sa stiu daca la calculul indemnizatiei se ia in considerare media salariului brut sau a celui net + ce se intampla in cazul in care in primele 3 din cele 6 luni salariul s-a acordat partial pe cartea de munca si restul pe contract de drepturi de autor ?

Care este baza legislativa (o.u.g./ legea) care reglementeaza acest drept ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
sorina_a_b, utilizator
Se iau in calcul numai drepturile ce rezulta din incheierea contractului individual de munca.

Veniturile din drepturi de autor se iau in calcul numai pentru indemnizatia pentru cresterea copilului, adica dupa ce terminati concediul pentru sarcina si lauzie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu sarcina si lauzie grasa78 grasa78 Va rog frumos sa ma ajutati... sunt incepatoare si nu m-am lovit de concedii pina acum... Am un concediu medical initial (cod 08 - sarcina si lauzie - procent ... (vezi toată discuția)
Calculul pentru concediul de maternitate Hellenas Hellenas Buna ziua, As dori si eu o informatie cu privire la calculul pentru concediul de maternitate. Sunt angajata din aprilie, am ramas insarcinata, urmez sa ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor sociale de sanatate mirelabaschir mirelabaschir detin o soc.comerciala si am o angajata insarcinata care mi-a prezentat un concediu de risc de sarcina...in acest caz cine ii plateste indemnizatia aferenta ... (vezi toată discuția)