avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prelungirea arestarii preventive
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prelungirea arestarii preventive

Prelungirea arestarii preventive,in cursul cercetarii judecatoresti,in lipsa dosarului cauzei,este una legala?Poate fi invocata nulitatea absoluta,prevazuta de art 197 din CPP?Un astfel de mandat prelungit este valid sau nul de drept?
Prelungirea arestarii preventive se face doar in cursul urmaririi
penale.
In cursul cercetarii judecatoresti se face verificarea legalitatii
arestarii preventive o data la 60 de zile.
Lipsa dosarului nu duce la nulitatea absoluta pervazuta de
197, ci paote fi o nulitate relativa, daca faceti dovaada vatamarii.
Nu cred ca dosarul nu a fost avut la momentul verificarii legalitatii
arestarii.
Nu se poate prelungi arestarea preventiva fara a fi consultat dosarul de urmarire penala , de catre magistrat,pentru a consulta daca se mentin masurile care au determinat arestarea preventiva,in sensul prev.de art,148 si urm.c.pr.pen,daca s-au efectuat actele de procedura solicitate a se efectua cu ocazia cererii de prelungire anterioare,daca au aparut elemente noi,care determina efectuarea unor alte acte procedurale,etc.
Poate daca ati detalia ati putea obtine mai multe informatii.
Masura arestarii preventive este mentinuta in timpul judecatii procesului penal , prelungita, in etapa urmaririi penale a acestuia.
De vreme ce nu este apreciata legalitatea , temeinicia acestei preventia ,prin coroborarea mijloacelor de proba, o asemenea masura nu poate fi dispusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva Bucur Diana Bucur Diana Acum 10 luni prietenul meu a lovit pe cineva cu masina in timp ce cobora o panta si a ramas fara frane. Din cate am inteles ulterior era o masina folosita doar ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat arestare tayson tayson buna seara, in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara ... (vezi toată discuția)
Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)