avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sechestru apartament, imprumut bancar, Problema urgenta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sechestru apartament, imprumut bancar, Problema urgenta

Buna Ziua,
am facut un imprumut de 65milioane acum 4 ani pentru cineva, acea persoana nu a mai platit de ceva timp,nu stiu exact de cand!
Imi tot veneau acasa amenintari de la o firma de recuperari pana saptamana trecuta cand mi-a venit una cum ca in 5 zile mi se va pune sechestru pe apartamentpentru 22milioane care ar mai fi ramas de plata.
Intrebarea mea e daca se poate face asa ceva cat timp nu am nimic pe numele meu, apartamentul e pe numele mamei mele.
Si daca puteti sa-mi spuneti si masurile care vor fi luate
Multumesc
Cel mai recent răspuns: hunul , utilizator 00:25, 21 Iunie 2010
Daca apartamentul; nueste pe numele dvs. nu are cum sa puna sechestru pe el.
"Amenintarea " este una formala pentru a va speria in SCOPUL DE A PLATI cele 22 milioane....
Buna ziua !
Daca apartamentul nu este al dumneavoastra, nu se poate pune sechestru pe un bun( imobil in situatia data) ce nu va apartine.
In situatia ca cineva si- ar permite asa ceva, mama dumneavoastra poate introduce contestatie la executare.
Consider ca aceasta forma de amenintare, trebuie sesizata de catre dumneavoastra parchetului, printr- o plangere penala.
Art. 193 c.p.- amenintarea-prevede ca :
Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.....”
Cu stima !
in schimb,,,,,,o sa puna poprire pe salar sau pensie,,,,,,,,,,,,,,
va multumesc pentru ajutor,
sa inteleg ca nu au cum se lega de rudele de gradul 1 sau ceva de genul asta.
sunt singura persoana cu care pot discuta problema?
Va vor pune poprire pe salariu daca sunteti salariat, sau vor putea executa bunurile aflate pe numele dvs.In niciun caz nu vor putea pune sub sechestru apartamentul mamei dvs.Cu precizarea ca in cazul in care veti dobandi bunuri pe numele dvs se vor putea indrepta cu executarea silita impotriva lor.Oricum prima oara vor trebui sa urmareasca bunurile mobile si ulterior se vor putea indrepta cu executarea silita catre cele imobile.Asta daca veti dobandi vreo categorie de bunuri:)

Alte discuții în legătură

Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)
Amenintari alex24buc alex24buc am primit amenintari cu moartea ca dovezi am convorbiri pe face book .... Ce pot face in aceasta situatie.. Cum ma ajuta politia sau parchetul... Un avocat cum ... (vezi toată discuția)
Precizare privind amenintarea popo_acas popo_acas Buna ziua, In un sediu de firma privata , unde m-am simtit nedreptatit , am adresat persoanei cu care discutam , urmatoarele : \\" Dumneata ti-ai ... (vezi toată discuția)