avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INSULTA sau ?????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INSULTA sau ?????

Buna seara,

Sunt dublu cetatean cu domiciliul in strainatate si sunt administratorul unei societati in BUCURESTI.
Am o intrebare si doresc raspuns de la Dvs.
Pot face ceva ( plangere, etc.etc.la politie ) daca o persoana ,invidioaza ,adreseaza cuvinte jignitoare la adresa mea , ( din auzite de la 3 amici) de genul sunt .....( cuvantul suna urat ) de Amsterdam si amenintari precum ca ,va posta pe internet fotografii cu mine ,titlul, ..........de Amsterdam.Va rog spuneti-mi daca exista o cale legala ,ca sa pot opri aceasta persoana sa numai adreseze cuvinte urate la adresa mea mai ales ca in acel sat locuiesc parintii mei .
Va multumesc .
asta mai mult suna a barfa:),din auzite ,,,,,,e ceva,,,,,,B-),,,,,,,,iar in legatura cu postarea pe internet a unor poze,filme,etc,,,,se poate depune plangere la politie dar e cam greu de demonstrat acest lucru,,,,,,,,
Puteti face plangere la politie, macar sa il cheme sa dea o declaratie si poate asta il va face sa-si reconsidere gesturile alta data.
Dar mai departe nu va faceti iluzii, in practica nu se trimit in judecata dosarele penale pt insulta, nici macar o amenda nu va primi, pt ca ba e infractiune ba nu si procurorii s-au obisnuit sa dea NUP ( neinceperea urmaririi penale).
Din auzite, m-am referit la faptul ca ,nu vreau sa implic aceste 3 persoane ca martori .Exista o cale legala sa opresc aceasta persoana sa numai foloseasca cuvinte jignitoare la adresa mea ( in satul in care locuiesc parintii mei )sau trebuie sa astept ,pana intr-o zi sefi mei si eu gasim o fotografie de a mea pe internet ?
:),,,,,din 2 una,,,,,,ai invatzat ceva,ca altadata sa fi mai precauta,,,,sau,,,,devi vedeta:D....imi pare rau,chiar nu ai ce le face,,,,,,(dar ca o consolare,,,,sant programe f bune pe net cu care poti truca,falsifica o fotografie)deci,,,,,spune ca e trucata:D
Ok,poate ajuta daca spun de unde a inceput totul dupa 39 de ani de liniste .
Detin o propietate privata in acel sat iar cainii ( 7 la numar ) acestui domn (vecin) sunt in curtea mea permanent ( am dovezi).Acum 2 saptamani nu am putut intra pe propietatea mea deoarece cainii se aflau in curtea mea . Sotia domnului care bineinteles are acces la internet (ca doar lucreaza la primaria comunei ) mi-a spus sa imi fac gard.Gard care tot de cainii lor a fost distrus .In urma acestui incident ,am scris un mail Domnului Primar al acestei comune sa stea de vorba cu angajata lui iar replica ( acestui vecin ,ca doar primarul nu are timp sa raspunda la Mail ) a fost ....... acele cuvinte jignitoare spuse in comuna .
Acest domn spune ca nu ii este frica de nimeni si de nimic ,deoarece sotia lui lucreaza la primarie .
Pot rezolva ceva cu aceasta problema?
VA MULTUMESC PENTRU SFAT .

Alte discuții în legătură

Muzica de la vecini ne deranjeaza Pink_Martini Pink_Martini vecinii mei dau muzica foarte tare, trebuie sa inchid geamul la casa ca sa aud ce spune la TV sau sa ma inteleg cu cei din casa si tot o mai aud. Si in plus ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara - atributii lordxl lordxl Ce reprezinta fapta sefului Politiei Comunitare de a da ordine verbale subalternilor de a constata si sanctiona contraventii fara ca acestia sa aiba drept de ... (vezi toată discuția)
Probleme ii - discoteca cu institutiile locale Lador Gavril Lador Gavril Va rog sa ma sfatuiti referitor la problema descrisa in urmatoarele randuri. Multumesc anticipat. In 2011 am infiintat o Intreprindere Individuala si am ... (vezi toată discuția)