avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daramare zid rezistenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daramare zid rezistenta

care este legea care sanctioneaza un proprietar pentru daramarea unui zid de rezistenta in bloc? este infractiunea de distrugere? care ar fi prejudiciul atunci? tinand cont de faptul ca nu a inceput sa se darame blocul...
Cel mai recent răspuns: Della , utilizator 00:50, 22 Iunie 2010
tentativa de distrugere..este fapta acestuia si dvs trebuie sa luati masuri de a repera ce a stricat el pe cheltuiala lui, in final
multumesc de raspuns! as vrea niste lamuriri in privinta prejudiciului, daca se poate. politia a spus ca fara un prejudiciu nu exista infractiunea de distrugere, dar pe o suprafata foarte mare a unui etaj nu mai exista ziduri. ma sperie foarte tare problema dupa ce am vazut la televizor stirea in care un bloc intreg s-a daramat. multumesc anticipat!
Sesizati de urgenta Inspectoratul de Stat in Constructii!!!!

LEGE nr.10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea in construcţii

CAPITOLUL IV
Sancţiuni
Art. 31. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu inchisoare de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcţii ori executarea de modificări a acesteia, fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă acestea ar putea produce una sau mai multe dintre următoarele consecinţe: pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, distrugerea totală sau parţială a construcţiei, distrugerea ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante, ori alte consecinţe deosebit de grave.
Art. 33. - Constituie contravenţie la prevederile prezentei legi următoarele fapte, dacă nu au fost săvarşite in astfel de condiţii incat, potrivit legii, să constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă:
I. De la 15.500.000 lei la 93.000.000 lei:
a) executarea de modificări la construcţie ori demolarea acesteia cu incălcarea prevederilor referitoare la autorizarea şi executarea acesteia;

Vedeti si aici:[ link extern ]
multumesc mult mult mult! am cautat si m-am interesat peste tot si n-am gasit legea aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Modificari interioare la apartament lazindaliborca lazindaliborca Buna,as vrea sa renovez apartamentul,aici intra desfiintarea/demolarea a 10-15 cm din unul dintre zidurile de rezistenta a blocului,demolarea si constructia ... (vezi toată discuția)
Daramare perete care nu afecteaza structura de rezistenta dislexic dislexic Buna ziua, Am inteles ca a aparut o reglementare relativ noua conform careia orice modificare in apartament trebuie avizata/autorizata etc., sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)