avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal necondamnare totii autori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal necondamnare totii autori

fiul meu a fost batut si jefuit de 3 indivizi . a avut ma-i multe, agresiuni incertificatul medico legal dar a fost sanctionat doar un infractor si doar pt. o agresiune am cerut condamnarea si celorlalti m-am judecat in prima instanta. a intervenit prim procurorul ierarhic superioe si a tretrimis cauza la parchetul jud.a trecut aproape un an si nu mi s-a comunicat nimic. saptamana trecuta am fost la parchet si am aflat ca sa dat tot nenceperea urmariri penale . ce sa fac? mai mult pe langa agresiune cei 3 au talharit .au violat un domiciliu au condus o motocicleta in stare de ebrietate si nu patesc nimic ce sa fac unde pot ataca soluti asta care cred ca a ramas definitiva si in cat timp o pot adaca ? ce sa fac?#-o#-o
solicitati comunicarea respectivei rezolutii si o puteti ataca in termenul specificat pe aceasta
de obicei se poate ataca in termen de 15 zile de la comunicare
In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca din postura de parte vatamata, in speta parte civila, puteti pune concluzii pe aspectele civile (despagubiri materiale si/sau morale), pe aspectul penal, procurorul este cel in masura sa aprecieze incadrarea si sa solicite pedeapsa (inclusiv regimul de executare) si in final, judecatorul sa decida pe baza probelor administrate.

In alta ordine de idei, puteti face plangere impotriva rezolutiei procurorului in termenul legal de la comunicare!

avocat Radu Stan
Conform art .281 din Codul penal , orice persoana care justifica un interes legitim poate constesta rezolutia , in termen de 20 de zile de la comunicare, la procurorul ierarhic superior


Respectand termenul mentionat mai sus , si solutia acestuia poate fi desfiintata , de catre judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere contra rezolutiei procuror naida gabriel naida gabriel am primit la data de 24.09.2009 de la parchetul de pe linga jud.radauti o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriva rezolutiilor procurorilor ContSters75393 ContSters75393 Pot face plingere impotriva rezolutiei de NUP asupra mai multor persoane daca a trecut mai bine de un an jumate.Nu mi sa comunicat sub nici o forma ca as avea ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)