avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere impotriva rezolutiilor procurorilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere impotriva rezolutiilor procurorilor

Pot face plingere impotriva rezolutiei de NUP asupra mai multor persoane daca a trecut mai bine de un an jumate.Nu mi sa comunicat sub nici o forma ca as avea acest drept .Daca da va rog mult de tot sa ma indrumati si pe mine.
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 15:27, 25 Februarie 2009
Trebuie sa vedeti rezolutia de NUP si sa vedeti termenul in care putea fi contestata intrucat are un termen scurt(de 10 ,respectiv 15 zile ). Aveti dreptul sa o contestati in instanta ( Art.278 C.P.P),intrucat sunteti nemultumit de rezolutia procurorului.
Va poate ajuta un avocat cu redactarea actiunii .
DUMNEAVOASTRA SPUNETI SA O CONTEST IN INSTANTA CARE INSTANTA LA JUDECATORIE,TRIBUNAL SAU POT FACE APEL DIRECT LA ICCJ.
Aveti un termen de doar 20 de zile de la comunicare sa o atacati la prim-procurorul parchetului (sau dupa caz la procurorul ierarhic superior) si abia apoi o puteti ataca in instanta...
Daca ati fost parte in dosarul penal in care s-a dat solutia , ca sa va repuneti in temrne faceti o adresa la parchet prin care solicitati o copie a rezolutiei respective . Ulterior atacati la prim procuror si daca solutia este tot nemultumitoare faceti plingere la judecatoria de pe langa parchetul respectiv. Macar incercati .E si vina dvs. ca intr-un an si jumatate nu ati depus diligenta sa va informati cu privire la rezultataul cercetarilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum atac un n.u.p. gabi33 gabi33 Va rog sa-mi spuneti cum,unde si in cat timp de la comunicarea rezolutiei de nup o pot ataca?Eu sunt parte vatamata. (vezi toată discuția)
Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)
Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)