avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 09.03.2010
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 09.03.2010

Am fos depistat cu alcoolemie de 0,56 in echilotest pana in data de azi nu au venit rezultatele la sange, ma intereseaza daca politia are obligatia ca intr-un anumit termen sa imi transmita o solutionare a cazului, si daca da baza carei legi? Va multumesc Patrascu Anghel
Cel mai recent răspuns: ContSters148855 , utilizator 16:37, 23 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
OUG nr 195/2002 arata care sunt limitele alcoolemiei si sanctiunile ce se aplica in cazul incalcarii acestora.
In cazul dvs. cu siguranta rezultatele s-au depus la dosarul penal format impotriva dvs. Mergeti la sectia de politie si informati-va ca nu va comunica nimeni nimic acasa, decat eventual o citatie sa va prezentati sa dati declaratie.

Pentru colegul meu Andrei DKN

Amenda administrativa o da procuratura, instanta de judecata da doar amenda penala. Parca ...asa cred eu...:-/

av.M.Hornea
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
pe perioada cercetarilor, autorul poate beneficia de dreptul de a conduce pe drumurile publice?>
Da. Cu rezolutie data de procuror.
av.M.Hornea
difera cazurile in acest sens?La contraventii unde legea zice ca desi sea dispus in baza legii X retinerea permisului de conducere, prin contestarea PVC se restituie permisul pe perioada procesului


Deci nu se aplica si in cazul cercetarii penale??

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)