avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 09.03.2010
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 09.03.2010

Am fos depistat cu alcoolemie de 0,56 in echilotest pana in data de azi nu au venit rezultatele la sange, ma intereseaza daca politia are obligatia ca intr-un anumit termen sa imi transmita o solutionare a cazului, si daca da baza carei legi? Va multumesc Patrascu Anghel
Cel mai recent răspuns: ContSters148855 , utilizator 16:37, 23 Iunie 2010
Contraventia este una iar infractiunea este altceva.
La contraventie se considera ca pericolul social este mai mic decat la infractiune.
:((
av.M.Hornea
In cat timp din momentul in care am fost depistat cu alcoolemie are politia obligatia sa trimita dosarul catre procuratura?
fiind un dosar de cercetare penala NU este un termen legal astfel prevazut, din pacate.
Recomandare: daca doriti urgentarea lucrurilor, stresati organul si parchetul.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
pop sorin, utilizator
In general, pentru conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate permisul de circulatie se retine si se elibereaza o dovada fara drept de circulatie.
Atentie! 0,56 la mie la etilotest (Dragger) este doar orientativ, valoarea reala este data de concentratia alcoolului in sange! Nu exista o corelatie directa si absoluta intre concentratia alcoolului din aerul expirat si cea din sange. Deci, atentie! opinia ca daca cineva are 0,56 in aerul expirat la etilotest, automat va avea dublu, adica 1,12g la mie in sange este falsa! Documentati-va cum trebuie si nu mai induceti in eroare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)