avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... debit indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

debit indemnizatie cresterea copilului

Buna ziua,

am primit de la Agentia pentru prestatii sociale o decizie prin care sunt instiintata ca s-a constituit debit de 800 lei, pentru ca aceasta suma mi s-a platit in mod necuvenit in martie 2006 cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului. Am fost intr-adevar in concediu pentru cresterea copilului la inceputul lui 2006 dar au trecut 4 ani si ceva si abia acum statul a realizat ca ca mi-a platit o suma in plus.

Este normal dupa o perioada asa de lunga sa pimesc o astfel de instiintare si mai mult sa fiu somata sa o platesc in 30 de zile? Dupa ce ca nu este greseala mea, acum sunt si somata ? Nu exista un termen legal in care se pot trimite astfel de instiintari?

As vrea sa cer detalii si dovada clara ca mi s-au transferat acei bani si de ce nu mi se cuveneau. Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:12, 21 Iunie 2010
Asa e statul, mai ... intarziat la minte.
Stiu ca pare anormal ce vi se intampla, nu sunteti singura in aceasta situatie, fiindca mai niciodata statul nu opreste banii la timp, si dupa aceea se "chinuie" sa ii recupereze.
Chiar daca nu este greseala dvs., daca ati primit acei bani fara sa mai aveti dreptul la ei, trebuie sa ii dati inapoi.
Daca dvs. stiti ca nu ati primit acei bani, atunci trebuie sa luati legatura cu agentia, sa va "scoata" din debit...

Termenul in care vi se pot cere acesti bani inapoi este de 5 ani de la 1 ianuarie al anului urmator in care i-ati primit, deci statul e in teremen sa va oblige la restituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a oprit indemnizatia de crestere copil si alocatia de stat. cui pot sa ma adresez? alina_mirela00 alina_mirela00 buna ziua! problema mea este urmatoarea in 2010 am intrat in indemnizatie pentru crestere copil pana in 2012. in ultimile trei luni in care luam ... (vezi toată discuția)
Decizie (incorecta?) privind returnarea alocatiei de stat pentru copii micutzu1977 micutzu1977 Buna seara, Cand credeam ca am scapat de zecile de drumuri catre str. Hambarului primesc acum cateva zile prin posta urmatoarea DECIZIE: \"1. Se ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei decizii care constituie titlu executoriu 1603 1603 In luna septembrie 2008 am intrerupt CICC si am revenit la serviciu. Conform legii am dus D.G.A.S.P.C. - sector 3 Bucuresti o adeverinta prin care se certifica ... (vezi toată discuția)