cristian_conea a scris:
Multumesc!
Acum niste lamuriri: ce inseamna mijloace fixe si ce inseamna obiecte de inventar (am impresia ca se diferentieaza dupa valoarea de achizitie)?
Si pt.ca dupa exemple se pot invata multe, va supun atentiei cateva cazuri, care sper ca vor lamuri multe persoane:
- o imprimanta cumparata cu 350 lei ce este? se trece in jurnal?
- un scaun de 100 lei ce este? se trece in jurnal?
- o memorie stik pt.calculator ce este? se trece in jurnal?
- hartia de imprimanta, dosarele, capsatorul ce sunt? se trec in jurnal?
- un aparat de fotografiat (IMI ESTE NECESAR LA DESFASURAREA ACTIVITATII) de 500 lei ce este? se trece in jurnal? -
- cauciucurile de iarna pt.auto pt.care am contract de comodat ce sunt? se trec in jurnal?
- materialele de protectie (halat, manusi, etc.) ce sunt? se trec in jurnal?
In primul rand este important de stiut ca pentru toate obiectele mentionate de dvs trebuie sa detineti document de achizitie emis pe numele PFA si pe care sa fie specificat si CIF atribuit PFA.
- o imprimanta cumparata cu 350 lei ce este? se trece in jurnal? -
obiect de inventar, se trece in registrul inventar
- un scaun de 100 lei ce este? se trece in jurnal?-- obiect de inventar, se trece in registrul inventar
- o memorie stik pt.calculator ce este? se trece in jurnal? Aveti calcutator pe PFA?
- hartia de imprimanta, dosarele, capsatorul ce sunt? se trec in jurnal? -
rechizite - nu se trec in registrul inventar
- un aparat de fotografiat (IMI ESTE NECESAR LA DESFASURAREA ACTIVITATII) de 500 lei ce este? se trece in jurnal?
obiect de inventar, se trece in registrul inventar
- cauciucurile de iarna pt.auto pt.care am contract de comodat ce sunt? se trec in jurnal? - piese de schimb - nu se trec in registrul inventar
- materialele de protectie (halat, manusi, etc.) ce sunt? se trec in jurnal? - daca nu sunt de unica folosinta atunci da, sunt obiecte de inventar si se trec in registrul inventar.