Buna ziua,
Am o societate la care constant se platesc bonusuri anuale. Aceste bonusuri se calculeaza si se platesc in iunie si in decembrie.
Problema este ca aceste bonusuri trebuie platite si salariatilor care au incetat in timpul anului dar nu le-au primit la plecarea de la societate, ci trebuie platite dupa luni de zile de la incetarea contractului de munca.
Se mai pot calcula contributii si efectua plati catre bugetul de stat fara ca acesti salariati incetati sa apara pe stat? Mie imi pare imposibil sa depun declaratii si sa fac plati pentru persoane care nu mai au nici un statut in legatura cu societate!
Sau e corect ca doar societatea sa considere aceste bonusuri nedeductibile si sa platesca impozit pentru ele?
Multumesc!
Nu cred ca pot inregistra la ITM un stat de salarii cu persoane care nu mai sunt angajate ale firmei; aceeasi situatie mi se pare imposibila si la restul declaratiilor : pensii, sanatate, somaj...
Si daca nu declara nimic plata nu va avea acoperire, vor fi plati facute in plus.
Nu sunt contabil, insa stiu ca ai mei colegi contabili fac astfel de plati, pentru fosti salariati, reprezentand exact ce ziceti dvs.
N-am auzit niciodata sa aiba probleme, dar nici nu stiu cum fac practic cu declaratiile...:(
Stiu insa precis ca este doar o problema "tehnica", juridic fiind perfect posibil sa platesti ceva si dupa incetarea contractului de munca. Exemple sunt nu doar primele anuale, ci si: salariu pentru nasterea unui copil, bonusuri de target-uri atinse, cota-parte din profictul firmei, drepturi salariale in plus rezultate din calcule gresite, sporuri de neconcurenta - ulterioare contractului de munca.
Poate ne ajuta cu un sfat "tehnic" cineva mai competent decat mine.