avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Baza de calcul indemnizatie de neconcurenta - Bonusuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Baza de calcul indemnizatie de neconcurenta - Bonusuri

Va rog sa imi spuneti daca bonusurile primite in decursul ultimelor 6 luni ale contractului de munca, intra la baza de calcul a indemnizatiei de neconcurenta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 15 Aprilie 2014
Art.21 alin.3 C.mun. - Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului nu este de natură salarială, se negociază şi este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau, în cazul în care durata contractului individual de muncă a fost mai mică de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.

Prin urmare, bonusurile p[rimite in ultimele 6 luni anterioare datei incetarii c.i.m. intra in calculul indemnizatiei de neconcurenta.
In cadrul contractului de munca incetat, incheiat intre mine si fostul angajator este mentionat "angajatorul va plati pe durata clauzei de neconcurenta - 12 luni, o indemnizatie lunara de 50% din media salariilor de baza brute ale salariatului pe ultimele 6 luni anterioare incetarii contractului individual de munca", astfel ca in contractul de munca se vorbeste de salariul de baza brut, respectiv suma inscrisa in contractul individual de munca, nu si de alte venituri suplimentare.
Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza in acest caz, daca este legal ca in contractul de munca semnat sa fie mentionata o suma mai mica decat obligatiile impuse de codul muncii?
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
nonearfear, utilizator
Nu este legala inserarea in c.i.m. a unei valori mai mici decat cuantumul stabilit prin lege pentru indemnizatia de neconcurenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta - cuantum valibz valibz Buna ziua, In contractul de munca am urmatorul articol \"Partile convin ca pe perioada de neconcurenta [..] angajatorul va plati o indemnizatie lunara de ... (vezi toată discuția)
Calcul clauza de neconcurenta psilviu psilviu Revin din nou cu o intrebare poate astfel o sa primesc un raspuns mai rapid. Imi cer scuze ca ma repet! Am citit un articol care suna ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta. Cristian Raduta - Birou de Mediator Cristian Raduta - Birou de Mediator Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns referitor la clauza de neconcurenta prevazuta de art.21 Codul Muncii. Am intales din cuprinsul codului ca ... (vezi toată discuția)